Hoe word je kampioen? Het verhaal van team 2!

Ingezonden door Michel!

Gaasperdam 2 heeft ’t dan toch wéér voor elkaar op het kampioenstoernooi District Noord-Holland!!
Wel onderweg een paar gevalletjes door het oog van de naald, maar een kniesoor die daar op let.

De hoofdrolspelers waren al eerder voorgesteld in een eerder verhaal, maar hierbij nog even kort:
Michel Steenbergen alias Steentje:(Steen in de branding & Teamcaptain;“Wat houdt dat eigenlijk in?”)
Roy Amanh alias Royski (Vanwege zijn omstreden SKI technieken)
Romy van Es; vermaard onder haar meisjesnaam “Die Unversettliches(!) Dresdner Nikol”.
Inge Eijkelenburg alias Onno’s Ingy; ons verzorgend typetje en vluchtig een wit voetje gehaald! 
Irma van Boeseken; vaste invalster en ziet overal bekenden langskomen na een lange carrière.
Simone Plak; ons nieuwe aanstormend talent met een overdrive aan wilskracht. Die komt er wel!

Zij hebben ervoor gezorgd dat we voor de 3e keer op rij kampioen 4e klasse zijn geworden!!
Wel ternauwernood in een onderlinge strijd met Shuttle uit Wormer. Onze beduchte tegenstanders met doorgebroken talenten heeft het uiterste van ons gevergd om uiteindelijk gelijk in punten te eindigen. Nee, óók de uitslagen van de onderlinge wedstrijden bleven gelijk (5-3 / 3-5). Uiteindelijk moesten onderling gewonnen sets uitsluitsel geven 11-6 / 7-11).
Kortom, we hebben dat even fijntjes uitgerekend en uitgevoerd als gesettelde routiniers!

Om het fanatisme van onze concurrenten nog even te benadrukken die laatste zondag;
Wij moesten onze laatste wedstrijd tegen het altijd lastige Martinus eigenlijk met minimaal 7-1 winnen om niet in de ingewikkelde rekensommen te belanden om het kampioenschap uit te rekenen.
Ons uitgangspunt was namelijk dat Shuttle wel eventjes 8-0 ging winnen in hun laatste wedstrijd en dat bleek later op de dag ook terecht. Wat dan wel zo verwonderlijk was is dat Shuttle vanaf ’s morgens vroeg – via duistere kanalen – onze wedstrijd angstvallig bleef volgen. Niks jongelui ’s nachts doorhalen en zondag lekker uitslapen. Nee, zij hadden alles scherp op een mogelijk kampioenschap…

En dan ons team; Alle rust zelve, want dat kan ook niet anders op zondagochtend.
“Onno’s Ingy” kwam al demonstratief met haar pootjes omhoog de sporthal binnenrijden; hoezo relaxed!! Aldus de bijdrage van onze zorgzame suikertante, die gaat bijkomen van haar voetoperatie. De onverschrokken Royski, Steentje, Die Dresdner en invalster Irma arriveerde nog met slaap in de ogen in de Meerkamp te Amstelveen. In de wetenschap dat we onze thuiswedstrijd tegen Martinus slechts met 6-2 wonnen, had dit ons een onrustig gevoel kunnen geven. Maar dat gebeurde dus niet, want we waren eigenlijk wel redelijk zeker van onze zaak. Onze wedstrijd kende uiteindelijk twee zware 3-setters, die ongelukkigerwijs net de verkeerde kant opvielen. Onze eerste dame Romy, die alle singles tot dat moment gewonnen had, speelde haar zwaarste wedstrijd van dit seizoen tegen Surinaams kampioene Shinta. Thuis nog gewonnen, maar hier vanochtend kwam “Die Dresdner” net iets tekort.
Daarna werd het ongelooflijk spannend met de gelegenheidsmix “Steentje” met invalster Irma, die in de 3e set 21-19 onderuit gingen. Toch verdienstelijk, gezien de voorbode dat het systeemtechnisch wel lastig zou worden. Beide speelden van nature een ander spelletje en dat vergde wat aanpassingsvermogen. Dus uitslag 2-6 voor Teammie Gaasperdam.

Later op de dag hoorde wij dat Shuttle 8-0 had gewonnen en dat wij dus beiden 93 punten hadden.
Eerlijk gezegd wisten we toen niet met alle zekerheid of we het wel gehaald hadden.
In totaliteit hadden we wel meer sets gewonnen, maar we wisten op dat moment niet wat de criteria verder waren om het kampioenschap te bepalen.. !!??
Het verlossende woord kwam pas die avond toen de uitslagen op de site waren ingevuld;
GAASPERDAM 2 stond – zoals het gehele seizoen al – nog steeds bovenaan en dus KAMPIOEN!!

“Wir haben es geschafft” en nu ga ik een lekker weekendje plannen, dacht “die Dresdner Romy”.
Aldus haar laatste onovertroffen bijdrage voor ons team; wij moesten in het kampioenstoernooi maar even onze waardigheid tonen.
De gedachte dat RoySKI nog even een lang weekend ging skiën – of iets wat daarop moet lijken – gaf bij Steentje toch een déja vuutje(!). Moest Royski vorig jaar niet verstek laten gaan, omdat meneerski geen goede remski had op de rodelbaanski!?

Maar daar stonden we uiteindelijk dan afgelopen zaterdag 13 februari met ons gelegenheidsteam, die de zware taak had om Gaasperdam weer eens op de kaart te zetten.
Suri Royski, Amsterdams Steentje, aanstormend talent Simone en ervaren crack Irma… klaar om de strijd aan te gaan. Bij afwezigheid van Die Dresdner voelde Steentje zich behoorlijk verantwoordelijk, waardoor hij verschrokken én nipt op tijd klaarstond voor de eerste wedstrijd van de dag.
De extra druk voor de normaal gesproken zo relaxte Steentje zorgde voor een treurig wisselvallig spel in de 1e set, die ook verloren ging. De priemende ogen van dochter Steentje zorgde er gelukkig voor dat “Der Stein” met Duitse mentaliteit uiteindelijk met ouderwets gemak de wedstrijd naar zich toe trok.
De damesenkel werd een dappere strijd van Irma tegen het jonge talent van Volant, die 30 jaar jonger moest zijn. Wrang moment is deze strijd (op 18-18 3e set) was het moment dat de tegenstandster in een uiterste poging haar laatste bal redde en onderuit ging, waarna Irma ongelukkig de shuttle in een vrij veld net uit sloeg. Hiermee ging deze strijd nipt verloren.
De mix Royski / Simone kreeg te maken met zware tegenstand en kregen geen vat op hun spel.
Hierdoor stonden we dus zomaar 1-2 echter. De herendubbel en damesdubbel zouden nog volgen.
Roy en Michel moesten de eerste drempel nemen, maar dat ging na een beetje stroef begin als vanouds. De Vrienden van Gaasper – die ook wel eens als De Vrienden van Amstel, Hertog Jan, Jupiler, Palmpie… worden gezien – voldeden aan de verwachtingen als gerenomeerd duo binnen het Noord Hollandse circuit. Maar dan de dames Simone en Irma, die elkaar dan nog wel kennen maar eigenlijk nog nooit met elkaar samen gespeeld hebben. Hoe onverwacht goed kwamen deze meiden samen goed uit de verf. Geweldig gedaan en onze definitieve redding om Volant aan de kant te schuiven. De finale was bereikt en wel tegen het ons bekende ABC-tje.

ABC’14 uit Almere had met ogenschijnlijk gemak de finale gehaald en lieten dat ook wel “een beetje” merken door even – uitgerust en wel – te sarren waarom het allemaal zo lang moest duren. Gelukkig kennen wij onze pappenheimers en onderkende dat dit allemaal uit angstgevoel naar boven kwam.
Grootste praatjesmaker Hansie van ABC dacht wel even met oud 2e klasser Roy (zonder SKI) een mooi beginnetje te maken. Maar Steentje speelde weer eens als vanouds en liet Roy niet in de wedstrijd komen en zette in twee straight sets het eerste punt Steenhard op het scorebord.
De volgende pot was een hele spannende wedstrijd van Simone. Onze beide dames waren moegestreden na de 1e wedstrijd. De keuze viel op Simone, omdat Irma echt niet meer kon.
Maar enige vermoeidheid wilde Simone geenzins laten blijken en ze onderdonderde de lastige tegenstandster in de 1e set. Hier werd even duidelijk gemaakt dat Simone haar mentor Paulie(!) stevig ontgroeid is, waarvan akte! Geintje Paulie, je blijft wel onze trouwste supporter en “gewilligste invaller”!! Om verder toch even bij de wedstrijd te blijven; het werd een spannende strijd in de 2e set, waarbij de aangekondigde vermoeidheid naar boven kwam en niet wegging. Maar Simone kon met opgeheven hoofd de Arena verlaten. Tussenstand 1-1.
Royski stond ondertussen al te popelen om samen met Irmski te laten zien wie hier de baas is.
Dat was misschien makkelijker gezegd dan gedaan, want een veld kan best klein zijn als je Irma en Roy bij elkaar zet. Laten we zeggen dat ze elkaar regelmatig op hetzelfde spoor tegenkwamen, want ze wisten allebei zeker dat zij op het juiste spoor zaten. Het spoorboekje was even kwijt, maar hulde aan dit gelegenheidsduo; Ze zetten de Gaasperdammertjes op het kampioensspoor! 2-1 dus!!
Met enige tijdsnood door de lange wedstrijden werden de laatste twee wedstrijden gelijktijdig gespeeld. Wel spannend, want beide dubbels hadden het gevoel dat ze moesten winnen om het niet van de ander af te laten hangen. Bij de heren “RoySteenSki’s” werd het een geweldig spannende strijd in de eerste 2 sets, waar een tussenstand van 1-1 op de borden stond. Wat een opluchting dat de dames “SimonIrmpy’s, wie kent ze niet!? Nu wel dus!” het beslissende punt binnenhaalde.
Ondertussen ontstond er bij de ABC-mannetjes een waarlijk eergevoel om de Titanenstrijd der Mannen in hun voordeel te beslechten. Ze gooien alles in de strijd, maar “De Vrienden van Gaasper” gaven geen krimp en er ontstond een frivole toestand en ze dartelden over het veld. Van een ABC-tje is allang geen sprake meer, dachten ze aan STIL aan de overkant. ABC moest buigen voor Gaasperdam in een terechte uitslag (4-1). Dat moet zeer doen dachten wij hardop, maar we prijzen onze Almeerse Vrienden met hun mooie stevige tweede plek…. Op een afstandje van Gaasperdam 
Laat dat duidelijk zijn. En nu op naar het Nationaal Kampioenschapi… dát klinkt wel erg verleidelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.