Douwe van Wel: onze verslaggever van team C1 – Wedstrijdverslag 1

Elke week verzorgt Douwe van Wel voor een punctueel wedstrijdverslag van oudste jeugdteam: team C1. Het eerste verslag gaat over de wedstrijd van 20 september! Veel leesplezier!

Zondag 20 september 2015

Vandaag op een zonnige zondag speelde de C1 hun eerste competitie wedstrijd voor het seizoen 2015-2016 in de klasse onder 19. Er werd gebadmintond tegen De Shuttle uit Enkhuizen. De shuttle C1 was de Kampioen van vorig jaar in de klasse onder 17. Na wat inslaan met de tegenstander en een klein praatje te hebben gehouden was het tijd om te gaan beginnen.

Vlotte start Het was in de eerste dubbel een spannende wedstrijd tussen Kimani Macintosh en Douwe van Wel van Gaasperdam tegen Abel de Boer en Danny van Bergen van De Shuttle. De kampioenen waren gebrand om dit seizoen weer voor de titel te gaan, maar de Gaasperdammers wonnen de eerste dubbel met twee keer 21-13. Daarna was het de beurt aan Isaac van Groenestein en Faiz Nadirhoesein, twee nieuwelingen in de badminton competitie, die alles gaven om hun eerste wedstrijd te winnen. Zij moesten tegen de speelsters Anne van der Hof en Lisa van Bavel. Twee meiden die het Faiz en Isaac aardig lastig maakte die zondag ochtend. Het was spannend en helaas moesten Faiz en Isaac nog even wachten op hun eerste overwinning. De wedstrijd werd verloren met 18-21 en 11-21. Toen was het de beurt aan Douwe van Wel tegen Abel de Boer. Douwe van Wel, die een jaar uit de roulatie was, begon dit seizoen met veel enthousiasme en zelfvertrouwen. Abel, de kampioen van vorig jaar, wilde alleen maar wraak na het verlies partij in de eerste dubbel. Het was een spannende pot en de ouders aan de zijkant keken enthousiast naar het spannende potje. Helaas voor Gaasperdam wist de Kampioen wraak te nemen en werd de wedstrijd afgesloten met 18-21 en 19-21. De stand was 1-2 en Kimani Macintosh begon aan zijn eerste single wedstrijd van dit seizoen. Vast besloten om zo zijn winst percentage boven de 80% te houden dit seizoen, speelde Kimani aanvallend. Nadat Kimani de eerste set met 21-14 won, begon hij de tweede set het wat lastiger te krijgen. Kimani bleef sterk spelen en won ook met 21-19, maar de zweetdruppels waren duidelijk zichtbaar.

Dieptepunt Nadat de derde en vierde enkel werden verloren na twee bloedstollende gevechten was de enige uitweg nog een gelijkspel behalen. De stand was 2-4 voor De Shuttle en zij wilden er zelfs 2-6 van maken. Met nog twee mix potjes op het programma moest Gaasperdam proberen hun eer hoog te houden en een gelijkspel eruit slepen. Tijdens de twee mix wedstrijden werd er met vuur gespeeld en er werd alles aan gedaan om te winnen. Harde smashes, gevaarlijke cross drops en zelfs een perfecte steek hielp Gaasperdam niet om de 4-4 in de wacht te slepen. De jongens hadden hard gevochten, maar De Shuttle mocht met de 2-6 overwinning weer terug naar Enkhuizen. Er werd nog een cola gedronken door beide teams en een praatje gehouden in de kantine, maar uiteindelijk was het 2-6 verlies een donkere wolk op die zonnige zondag ochtend.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.