Douwe van Wel: onze verslaggever van team C1 – Wedstrijdverslag 2

Onze verslaggever en speler Douwe van Wel was ook op 27 september aanwezig bij de kraker Gaasperdam C1-Amsterdam C1. Lees hieronder het wedstrijdverslag!

Zondag 27 september 2015 Speelronde twee van het badminton seizoen en na het verlies van vorige week was Gaasperdam C1 vastbesloten om de volgende tegenstander met de grond gelijk te maken. De C1 speelde voor de tweede keer thuis en mocht de C1 van Amsterdam ontvangen. Amsterdam C1 bestond uit een paar ervaren spelers en een nieuweling die graag het publiek wilde gaan verrassen.

Walk-over De eerste wedstrijd was een dubbel, bestaande uit Kimani Macintosh en Douwe van Wel van Gaasperdam tegen Max Boot en Sufyaan Campbell. Na het warm slaan en de toss, begon de wedstrijd, wat na 10 punten geen wedstrijd meer was. De wedstrijd werd met 21-3 en 21-9 gewonnen en Gaasperdam was duidelijk de winnaar van de eerste pot. Isaac van Groenestein en Faiz Nadirhoesein hadden het in de tweede dubbel wedstrijd nog lastig tegen Khoroi de Geus en Bo Keersemaker., toch werd ook de tweede dubbel gewonnen met 21-10 en 21-16 en was de stand al snel gunstig voor Gaasperdam. Toen kwamen de enkel wedstrijden en het klasse verschil was duidelijk zichtbaar tussen beide teams. Amsterdam deed zijn best, maar Gaasperdam had geen genade en wilde vechten voor elk punt na het verlies van vorige week. De vier singles werden alle vier gewonnen door Gaasperdam C1 en de stand was 6-0. Gaasperdam had de overwinning al binnen, maar van ophouden was geen sprake. Nadat Amsterdam 10 minuten de tijd kreeg om een slok water te nemen en even een team bespreking te houden was het tijd voor de twee mix wedstrijden.

Gaasperdam in het zonnetje Nadat de C1 had gezien dat de J1 van Gaasperdam had gewonnen met 6-2 van Weesp J2 wisten de jongens dat ze nu de klus moesten klaren. De twee mix wedstrijden werden tegelijk gestart en Gaasperdam was vanaf minuut 1 de dominante partij op beide velden. Amsterdam vocht voor elk punt, maar na twee keer een set gespeeld te hebben op beide velden was de 8-0 overwinning voor Gaasperdam C1 binnen. De C1 en J1 van Gaasperdam was, na het opruimen van de velden en het omkleden in de kleedkamers, te vinden in de kantine van Sporthal Gaasperdam. Samen nog kletsend met de tegenstanders en het ijskoude cola door het opgewarmde lichaam laten stromen was de conclusie dat 27 september 2015 de geschiedenis boeken ingaat als een mooie dag voor de jeugd teams van B.V. Gaasperdam.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.