De Shuttle van: Mickey

Vol verwachting klopt ons hart… Het welbekende Sinterklaasliedje was deze week ook van toepassing op de Shuttle. Zo aan de vooravond van speelweek 9 heeft Mickey eindelijk aan zijn plicht voldaan. Lees snel verder wie er na dit weekend aan de beurt is. Hint: zijn achternaam stond ooit verkeerd in de krant..

Nadat twee weken geleden Korneel het stokje even had overgenomen was ik deze week dan toch echt aan de beurt om ‘De Shuttle’ te schrijven. Voor de 8e speelronde van deze competitie alweer mocht ik met mijn team afreizen naar Groottebroek waar we ook nog gezelschap hadden van Martinus 2 en 4.
De herendubbel werd gespeeld door een nieuw koppel namelijk Mickey en Roy. Wat moet ik zeggen over deze partij? Ik zat er niet lekker in, Roy ook niet echt en dan was de vloer ook nog eens spekglad. Frank Wessels beschreef het onder andere als een vloer waarop Sven Kramer makkelijk zijn baantjes zou hebben kunnen schaatsen en waarop meerdere wereldrecords zouden sneuvelen. In ieder geval ging de herendubbel in twee games verloren, waarbij we het in de tweede game nog spannend maakten maar toch tekort kwamen. Hoe anders verging het gelukkig de dames. Flitsend kwamen ze uit de startblokken en pakten een mooie voorsprong. Echter, vanaf de 11 vergaten ze even de winnende tactiek waardoor deze game verloren ging maar dit pakten ze weer goed op en uiteindelijk redelijk gemakkelijk wonnen Demi en Felicia in drieën hun eerste dubbel samen.
Jeroen Brandse en ik gingen daarna tegelijk de baan op voor de singles. Jeroen verloor redelijk snel van zijn ervaren tegenstander van De Flinters en ikzelf heb er ook geen drie games uit kunnen slepen ondanks een 21-19 verlies van de tweede game. Felicia ging daarna de baan op en, gesterkt door haar eerste punt van het seizoen, speelde een ontzettend goede eerste game die ze gemakkelijk won. Daarna begon aan het einde van de tweede game echter de vermoeidheid toch toe te slaan en helaas verloor ze eervol in drieën. Demi tenslotte was onze absolute topper van dit speelweekend en dat bewees ze door simpel in twee games haar partij te winnen.
Zo gingen we met een 4-2 achterstand beginnen met de mixen. Roy en Demi waren hierbij ons koppel waarvan wel een puntje werd verwacht en dat kwam er dan ook. De eerste game was in een vloek en een zucht voorbij en die wonnen ze dan ook met 21-10. In de volgende game ging de tegenstander wat minder fouten maken, kreeg Demi het tot 2x toe voor elkaar om een 100% punt aan het net niet af te maken en sloeg Roy een keiharde airbal. Ze maakten het zichzelf dus knap lastig maar wonnen in de thriller van de dag uiteindelijk toch nog met 28-26. Daarmee kwam Demi op een prachtige score van drie gewonnen partijen van de drie gespeeld dit weekend.
Tot nu toe had ik het hele seizoen met Felicia gemixt maar er was dit keer voor gekozen om Jeroen en Felicia samen te laten spelen. Ondanks een aantal goede punten was het duidelijk dat ze nog niet echt veel samen hadden gespeeld en ze verloren dan ook snel in twee games waardoor ons verlies een feit was. Alles bij elkaar hebben we 5-3 verloren maar dat is toch alweer beter dan de 6-2 van de thuiswedstrijd.

Volgend speelweekend geef ik de shuttle door aan Alexander Popma, Succes! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.