Competitie: Verslag US 1 – Gaasperdam 3

Zaterdagavond kwam ik op eigen gelegenheid naar de competitiewedstrijd. Met een bomvolle maag kwam ik aan in de sporthal van US. Ik had namelijk een familiefeestje die dag en had toen misschien een beetje teveel gegeten. Maar goed, ruim op tijd aangekomen zag ik dat mijn team er al helemaal klaar voor was. Ze zaten daar dan ook al vanaf half 7 zonder dat er verder nog iemand in de hal was.

Van tevoren had ik de uitslagen van de voorgaande rondes bekeken en was tot de conclusie gekomen dat deze wedstrijd een eitje zou worden. Totdat onze tegenstanders zich kwamen melden. Drie daarvan had ik al vaker zien spelen: Roy Pigge, Jorik Kool en de tweede dame (Barbara nog wat). Van alledrie de spelers wist ik dat ze een aardig partijtje konden badmintonnen. Niets was minder waar. Alle twee de herensingels eindigden in 3-setters. Koert van Mensvoort won de eerste heren enkel van Roy en ikzelf trok, na de tweede set een enorm pak op me flikker te hebben gekregen, de tweede heren enkel ook naar Gaasperdam toe.

Toen was het aan Cindy van der Horst om de voorsprong te vergroten, maar ze trof een ongelooflijk sterke dame en na goed gespeeld te hebben verloor ze toch in twee sets. Miranda Voorn maakte in de eerste set van haar single korte metten met Barbara, maar haar tegenstander kwam sterk terug en trok de stand gelijk: 2 – 2.

De herendubbel had ik van tevoren als een verloren partij beschouwd aangezien Roy en Jorik al eeuwenlang op elkaar zijn ingespeeld, maar de dubbel van Koert en mij liep ongelooflijk goed en wonnen in twee lange sets toch nog de partij. De dames gingen ook goed van start en wonnen de eerste set, maar ondanks het harde aanmoedigen van Koert en mij verloren ze de wedstrijd alsnog: 3 – 3.

De mixen moesten allebei gewonnen worden als we nog met winst naar huis wilden terugkeren. Onze sterkste mix hadden we tegen hun zwakste ingevuld. De wedstrijd leek dus in een gelijk spel te eindigen. Koert en Miranda deden wat ze moesten doen en wonnen gemakkelijk in twee sets. Cindy en ik moesten tegen de sterke mix. De eerste set was in ‘no time’ verloren met 2 – 15. Toen we net aan de 2e set wilden beginnen werd ik geroepen door Niels Bodegraven van BV Hoorn. Hij had een nieuwe grip voor me versierd, aangezien die van mij helemaal doorweekt was. Na m’n grip erop te hebben gezet kon het feest beginnen…We wonnen de tweede set en de zesde 3-setter was een feit. De hele set liepen we achter de feiten aan en keken uiteindelijk tegen een achterstand aan van vier punten: 12-8. De service ging over en na een paar goed uitgespeelde punten en fouten van de tegenstander trokken we alsnog de derde set naar ons toe.

Eindstand: 5 – 3 voor Gaasperdam!

Dion Keulen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.