Competitie: Verslag Spuitbedrijf Hoorn Open 2004

De competitie is net afgelopen en het was alweer tijd voor het eerste toernooi van dit jaar en wel het Spuitbedrijf Hoorn Open 2004 georganiseerd door de Hoornse Badminton Vereniging.

Er waren 167 deelnemers die deelnamen in de A- B- of C-categorie. Er deden 5 spelers van BV Gaasperdam mee en Ferry Voortman mocht om 9 uur ’s ochtends de spits afbijten in de eerste wedstrijd. De andere spelers die meededen waren Anna Lam, Chantal en Suzanne Mulkens en Marcel Panse.

In de eerste ronde verloor Anna haar mix en Chantal haar single en dubbel, ook Marcel en Ferry verloren samen hun dubbel. De rest van de partijen liepen soepel en werden gewonnen. De tweede ronde verliep voorspoedig, alleen Ferry hoefde de volgende dag niet meer te spelen en kon terug gaan naar huis. De andere vier bleven slapen in de sporthal, maar eerst was het tijd voor een feestje. Om een uur of 5 in de ochtend, na veel gefeest en gedanst te hebben, was het toch wel is tijd om te gaan slapen. Immers om 9 uur werden de eerste wedstrijden weer gespeeld en moesten de Gaasperdammers weer op de baan staan.

Na niet of nauwelijks geslapen te hebben, bleek 9 uur toch net iets te vroeg te zijn, want Marcel, Anna en Suzanne verloren alledrie hun single in 2 sets. Later in de middag verloor Suzanne ook haar tweede mix, waardoor alleen Chantal en Marcel nog overbleven in het gemengd dubbel. Dit koppel won vrij makkelijk de kwartfinale (15 – 8, 15 – 5) waardoor het in de halve finale belandde. Deze partij begon een minder goed en de eerste set was verloren (7 – 15). Gelukkig konden ze alsnog genoeg druk zetten om de tweede en derde set (15 – 10, 15 – 9) in de wacht te slepen. Helaas verloren ze later op de dag de finale van Nanda en Mischa van Slotermeer (4 – 15, 13 – 15).

Uiteindelijk was het een zwaar, maar wel heel leuk toernooi.

De resultaten van de Gaasperdammers tijdens dit toernooi kun je hier bekijken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.