Competitie: Verslag Space Shuttle 2 – Gaasperdam 9

Zondagmiddag gaat het negende een nieuwe poging doen om wat aan de stand in de poule te veranderen. Per slot van rekening staat het negende bekend als reuzendoder aangezien de punten tegen de koplopers worden binnengehaald. Als dat net zo makkelijk gaat als dat de teamopstelling van de dames deze week verandert, moet dat zonder problemen lukken. Om kwart voor één is op Jan Bresser na iedereen aanwezig bij de sporthal in Uithoorn, nog even wachten en dan even een telefoontje doen. Ja, ik ben er bijna en heb jou al gebeld, maar je neemt niet op. Beginnen jullie maar vast en laat de jonkies de singles maar spelen. Zo gezegd zo gedaan en zo mag Sander Steggerda het spits afbijten als eerste heer.

Heren single 1:
De eerste set blijkt al gauw dat Sander een zware kluif aan de tegenstander Mark heeft. Deze weet Sander keer op keer aan het lopen te krijgen door afwisselend ‘kort’ en ‘lang’ te spelen. De daar op volgende returns ondergaan een wisselend lot, varierend tussen een wereldreturn en een vroegtijdig einde in het net. De vaste lezers van de verslagen van het negende zullen zich dan ook afvragen, wat missen we. Kort samengevat jullie missen het ‘handelsmerk’ van Sander, de alom bekende airco’s. In deze partij heeft Sander daar (voorgoed?) afscheid van genomen. Ondanks dat werd met 15 – 7 en 15 – 0 verloren (1-0).

Heren single 2:
Richard van Doornink heeft als opdracht gekregen de tweede heer van Space Shuttle (Ron) zo moe mogelijk te maken door hem flink te laten lopen. Helaas voor Richard had Ron hetzelfde in gedachten voor Richard, waardoor er aan beide zijden van het net het nodige loopwerk te zien was. Richard vergat in de strijd dat er behalve harde returns ook drops gemaakt kunnen worden. Het gevolg, elke return die niet achterin het veld kwam, werd genadeloos afgesmashed met 15 – 5 als resultaat. Na een taktische bespreking bracht Richard in de tweede set meer variatie aan in zijn returns en ook de drop kwam nu in zijn slagenarsenaal voor. Hierdoor ging het er de hele set spannend aan toe en bracht een laatste eindsprint van Ron hem met 15 – 11 de winst (2-0).

Dames single 1:
De dames besluiten onderling dat Rita Jiawon als eerste mag beginnen. In een gelijkopgaande eerste set blijft het lange tijd onduidelijk wie er zal gaan winnen, helaas trekt Rita aan het kortste eind en verliest met 11 – 7. In de tweede set gaat Rita er nog fanatieker tegenaan en weet ze met scherp geplaatste returns haar tegenstandster op de knieen te krijgen: 9 – 11. Helaas blijkt daarna de accu van Rita leeg te zijn en lijkt haar tegenstandster zo fris als een hoentje door te kunnen spelen. De spanning was daarna ver te zoeken en met 11 – 3 gaat de winst naar Space Shuttle (3-0).

Dames single 2:
Nu is het de beurt aan Inge van Eijkelenburg om haar reputatie van de afgelopen weken nog meer glans te geven in de vorm van een overwinning. Zij heeft de dag ervoor echter als invalster bij een ander Gaasperdam-team meegespeeld, waardoor de tegenstandster nu kon doen en laten wat ze wilde en Inge toch wel erg overtuigend achterin wist te houden wat een 11 – 2 en 11 – 2 verlies voor Inge opleverde (4-0).

Herendubbel:
Jan en Fred mogen dan proberen wat aan de stand te veranderen. Fred weet het echter voor elkaar te krijgen om bijna alle services in het net te spelen en als het dan een keer goed gaat verdwijnt daarna de return van Jan er wel in. De tegenstanders zullen er niet echt moe van geworden zijn en gaan er met 15 – 3 setwinst van door. Tussen de bedrijven door is de gezamenlijke conclusie: als we de shuttle nou eens over het net gaan spelen, moet er toch meer inzitten. Zo gezegd zo gedaan. De eerste servicebeurt levert een 6 – 0 voorsprong op voor de Gaasperdammers. In het vervolg van de partij, waarbij de shuttles door een extra inspanning van Jan regelmatig via de netband aan de ‘goede’ kant van het net terechtkomen wordt de voorsprong verder uitgebouwd en wordt met 3 – 15 een derde set in de wacht gesleept. De beslissende set geeft een gelijk opgaand wedstrijdverloop te zien, waarbij ook op practisch onhaalbere returns alles uit de kast wordt gehaald en een aantal nieuwe varianten in de returns met wisselend succes worden uitgeprobeerd. Wat te denken van de geslaagde zweefduik crossreturn van Fred, waar zelfs Edwin van der Sar jaloers op zou worden. Ook was er een voor iedereen onmogelijk geachte return van Fred te zien die tot gevolg had dat Jan met de slappe lach geen antwoord heeft op de return van Space Shuttle. Hiermee was ook de tegenpartij overdonderd en verder kompleet van slag waardoor Gaasperdam de partij na 58 minuten!!! met 12 – 15 wist te winnen (4-1).

Damesdubbel:
Hierna is het de beurt aan Inge en Astrid Gunardhy. In de eerste set legt Astrid ongeveer een halve marathon af bij het net, maar ligt de shuttle steeds iets eerder op de grond. Dit heeft een verlies van 15 – 3 tot gevolg. De tweede set verloopt een stuk spannender doordat Astrid deze keer net iets eerder bij de shuttle is dan in de eerste set. Er zijn heel veel leuke rallies te zien en lange tijd lijkt het er op dat de set wordt binnengehaald. Bij 13 – 13 slaat echter de 14-vrees weer toe en wordt de servicebeurt uit handen gegeven, waarna Space Shuttle de partij met 15 – 13 wint (5-1).

Mix 1:
Na het ‘lootjes trekken’ begint de mix met Rita en Jan. In de eerste set moet er nog wat aan elkaar gewend worden wat betreft het innemen van de posities bij het net. Ook Rita vloog van links naar rechts bij het net maar kwam net als Astrid bij de dubbel steeds net 10 cm te kort: 15 – 4 verlies. In de tweede set was dit probleem uit de wereld doordat Jan in geval van nood Rita te hulp schoot, hierdoor kwam er meer rust in het spel en kon de tegenpartij regelmatig worden uitgespeeld met een 11 – 15 setwinst tot gevolg. De derde set geeft weer een gelijkopgaande partij te zien waarbij deze keer de 14-vrees aan de kant van Space Shuttle blijkt toe te slaan. Rita en Jan winnen met 13 – 15 (5-2).

Mix 2:
Nu mogen Richard en Astrid het proberen. Richard kiest er voor om veel harde returns te geven, waarbij ze toch wat zuiverder geplaatst waren dan in zijn singlepartij. Ondanks het vele loopwerk van beiden werd er met 15 – 8 verloren. De tweede set gaat lange tijd gelijk op waarbij Gaasperdam zelfs op een 10 – 13 voorsprong komt. Hierna lukken de returns niet meer en gaat de partij met 15 – 13 naar Space Shuttle (6-2).

Al met al een leuke wedstrijd waarbij Gaasperdam er alles aan heeft gedaan om het Space Shuttle zo lastig mogelijk te maken. Als we dit bij de volgende wedstrijden door kunnen zetten moet er toch meer inzitten dan de (voorlaatste) plaats die we momenteel innemen.

V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.