Competitie: Verslag Kampioenentoernooi Gaasperdam 5

Zaterdag 17 februari 2007 was het dan zover voor Gaasperdam 5: het kampioenstoernooi in Almere. Doordat Gaasperdam 4 bestaande uit Ferry, Nick, Rosina en Stephanie niet aanwezig kon zijn, leek het voor ons een leuke en zware uitdaging om het toernooi voor hun te gaan spelen. Dus zaterdagochtend om 11:00 uur in de auto met Hans en Dieuwke om naar Almere te vertrekken waar Fred al op ons wachtte.

Toen we aankwamen bij sporthal De Toekomstgroep, konden we bijna meteen beginnen met spelen tegen Van Zijderveld 8. Als eerste moest Hans singelen tegen Maikel Spruijt. De eerste set was heel spannend en won Hans uiteindelijk met 21 – 18. Hierna kwam Rick de baan op om Maikel te coachen. De tips bleken te werken en Hans verloor de laatste 2 sets met 21 – 14.

Ondertussen was Dieuwke al begonnen aan haar single tegen Natascha Barning. Ze gaf goed partij tegen de vaste invalster van het hoofdklasse team van Van Zijderveld, maar helaas was deze dame te sterk met 21 – 14 en 21 – 16.

Als derde partij werd de mix gespeeld door Fred en mij tegen Erik Sijtsema en Rinske Deriga. De eerste set was erg zwaar en werden we weggespeeld met 21 – 14. Maar tijdens de tweede set gaven we goed partij, maar deze ging ook verloren met 24 – 22.

Zowel in de herendubbel als in de damesdubbel hadden we minimale kansen. De heren en dames van de tegenstanders waren te goed op elkaar ingespeeld.

Daarmee kwam de eindstand op 5-0 verlies. Maar gelukkig kregen we nog een kans tegen Hoornse BV.

Om 15:00 uur moesten we aantreden tegen HBV 5. Deze keer hadden we alles omgedraaid en ging Fred singelen tegen Nils van Hoegee. De eerste set begon Fred niet zo sterk, maar in de tweede set begon hij goed te spelen. Helaas was Nils slimmer in het spel en won hij met 21 – 12 en 22 – 20.

Ik speelde de damesenkel tegen Jill Straatman. De eerste set was spannend en zwaar maar ging net verloren met 21 – 18. De tweede set was minder spannend: Jill ging steeds sterker spelen en ik steeds slechter. Deze set eindigde met 21 – 12.

De mix werd door Hans en Dieuwke gespeeld tegen Niels Bodegraven en Lianne Visje. De partijen waren zeer aan elkaar gewaagd en dat bleek ook wel uit de setstanden. Helaas maakte Gaasperdam net iets meer fouten en ging deze partij verloren met 21 – 16, 15 – 21 en 22 – 20.

De heren kregen een tweede kans om te laten zien dat ze goed kunnen dubbelen. De eerste set wisten ze te pakken met 22 – 20, maar in de tweede set stortte hun goede spel in (9 – 21). De derde set kwam het goede spel weer terug, maar met een betere spelopbouw wisten Nils en Niels te winnen met 21 – 19.

De laatste partij van de dag was het goedmakertje. De damesdubbel van Dieuwke en mij liep weer eens goed en we wisten een puntje binnen te slepen tegen invalster Lianne en Jill. We wonnen met 21 – 12 en 21 – 19.

Eindstand: 4 – 1 verloren. We hebben als team een hele leuke dag gehad. Het was leuk en leerzaam om een klasse hoger te spelen en ik vind dat we ons goed geweerd hebben. Alleen miste we soms net een klein beetje geluk. Corrie en Ginette bedankt voor de support en Fred bedankt voor de poffertjes.

Patricia van Oers

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.