Competitie: Verslag Gaasperdam 9 – Overbos 9

Na een tweetal weken gedwongen rust staat het negende te trappelen van ongeduld om de opgedane energie (in een enkel geval in de vorm van extra kilo’s) weer kwijt te raken.

Deze keer bestaat het 9e bij de start uit twee dames en twee heren, dit in de wetenschap dat de derde heer ‘iets’ later komt. Gaande de wedstrijd blijkt dat ‘iets’ enigszins uit de hand te lopen en mogen Jan en Fred het met z’n tweetjes proberen.

Jan gaat als eerste heer van start. Met een die week gelopen halve marathon in zijn benen, duurt het even voordat hij op stoom komt. Ondanks een 7 – 0 achterstand weet hij deze keer de airco’s uit zijn slagenrepertoire te houden, waarbij hij de tegenstander onder druk zet en via 9 – 7 en 9 – 9 uiteindelijk met 15 – 9 de eerste set weet te winnen. In de tweede set is snel duidelijk dat de vorm van de dag er weer is en met 15 – 4 wordt gewonnen (1 – 0).

Omdat het wachten is op de ‘derde’ heer wordt besloten om eerst de dames singles te spelen. Rita Jiawon bijt het spits af, maar is nog niet in de vorm van voor haar vakantie naar Suriname. Met 11 – 8 gaat de set naar Overbos en komt de spierpijn bij Rita opzetten, met een nieuw setverlies, deze keer met 11 – 4 (1 – 1).

Als tweede dame zet Linda de Vos haar beste beentje voor. Door goede returns, ook vanuit het achterveld, weet ze haar tegenstandster achterin te houden. Het wordt een gelijkopgaande partij, die in de verlenging door Linda in haar voordeel wordt beslist: 13 – 10. In de tweede en derde set blijkt de accu leeg te zijn en wordt ze met 11 – 1 en 11 – 4 verslagen (1 – 2).

Hierna is het de beurt aan Fred om de single in te vullen. Ondanks het ontvangen hardloop trainingsschema om de vakantieweek door te komen, is al gauw duidelijk dat de theorie toch iets anders is dan de praktijk. Met een verlies van 15 – 4 en 15 – 3 mag hij de kant weer opzoeken (1 – 3).

Als Gaasperdam nog wat aan de stand wil doen, moet dat beginnen bij de herendubbel. Via een 5 – 0 voorsprong, neemt Overbos het heft in handen en komt tot een 7 – 5 voorsprong. Dat gaat Jan en Fred te ver, ze vinden dat er een tandje moet worden bijgezet. Door scherp op de lijn van het servicevak te serveren wordt Overbos gedwongen risico te nemen bij de returns. Hierdoor komen de Gaasperdammers weer langszij en wordt er met 15 – 12 gewonnen. In de tweede set wordt met de eerste servicebeurt een voorsprong van 8 – 0 opgebouwd, deze voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven en met 15 – 7 wordt de herendubbel binnengehaald (2 – 3).

Gesterkt door dit resultaat laten Rita en Linda de nederlaag uit de singles snel achter zich en gaan ze er als herboren tegenaan. In de eerste set wordt direct een voorsprong genomen, maar bij de 13 hapert de machine en begint Overbos akelig dichtbij te komen: 13 – 13. Gelukkig lukt het de set met 15 – 13 te winnen. In de tweede set is het spelbeeld precies andersom: Overbos komt tot een 12 – 8 voorsprong, maar dan wordt besloten het niet op een derde set aan te laten komen en met een flinke eindsprint wordt met 15 – 12 gewonnen (3 – 3).

‘Iets’ later komt de derde heer zich melden om zijn steentje bij het tellen van de mixpartijen bij te dragen. In de eerste mix van Rita en Jan is er enige onduidelijkheid met de spelers van Overbos over wat nu ‘in’ is en wat nu ‘uit’. Jan lost dit op door de stelling: “in is in en zolang het niet uit is, is het dus in”. Duidelijk toch? Het gevolg is dat Overbos uit zijn ritme is gehaald en de sets met 15 – 8 en 15 – 12 worden gewonnen (4 – 3).

In de tweede mix lossen Linda en Fred het probleem van de eerste mix voor Overbos op door regelmatig ‘uit’ te slaan, bovendien hebben ze geen vat op de smashes van de Overbos-heer, die de shuttle toch wel vaak op maat toegespeeld krijgt, terwijl de Overbos dame het toch echt niet warm kon krijgen. Met 15 – 3 en 15 – 2 wordt de mix gewonnen door Overbos. Hierdoor komt de eindstand op 4 – 4 en heeft het 9e weer een puntje veroverd.

V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.