Jeugd: Verslag ‘Maatjes’-toernooi

Afgelopen dinsdag, 3 november 2009, werd tijdens de training bij de jeugd van 18:00-19:30 uur een ‘maatjes’-toernooi gehouden.

Het was de bedoeling dat elk lid met een ‘maatje’, een vriend of vriendinnetje, klasgenootje, buurjongen of meisje zou komen om ze zo kennis te laten maken met de sport badminton maar dat scheen nog niet zo makkelijk te zijn.

De opzet was om zo te proberen aan een aantal nieuwe jeugdspelers komen. Er waren wel een aantal nieuwe gezichten, ook wat oude bekenden, maar we hopen dat we de volgende keer nog meer maatjes mogen begroeten.

Al met al was het wel heel gezellig en iedereen deed flink zijn of haar best. Er werd een aantal rondes gespeeld. Op tijd, precies 6 minuten en niet langer waarbij de tegenstander werd bepaald door het trekken van een kaart uit een kaartspel. Bij elke baan was er een teller om alles zo goed mogelijk te begeleiden want als je nooit hebt gebadmintond is dat best een hele ingewikkelde klus.

De jeugd op dinsdag heeft tegenwoordig naast trainer Gerard Nuy, gelukkig ook de beschikking over begeleiders Youssef Airoude, Roy Amanh en Raisha de Vries. Arthur Koks zorgde vandaag voor de puntentelling zodat na rap rekenwerk een spannende laatste ronde te voorschijn kwam. Iedereen was bloedje nieuwsgierig wie er nu wel winnen zou.

Rita Jiawon, die elke dinsdag meestal rond de klok van zeven ook een steentje bijdraagt, zorgde nog even voor een wervelende uitleg van de spelregels bij wat nieuwkomers en toen ging het onverbiddelijke fluitsignaal van meester Roy!

Einde van de strijd om de felbegeerde 1ste plaats. Drie teams met de hoogste punten, Ishara en Zoë, Evita en Naomi Bush en Amit en Naomi Evers, ontvingen een medaille en elke deelnemer kreeg een zakje snoep mee naar huis.

Al met al wel weer een leuke badmintonervaring voor de dinsdagspelers. Nu maar afwachten of ook wat ‘maatjes’ lid gaan worden. En nu op naar het examen van het kleurendiploma op 1 december aanstaande!

Corrie van Kampen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.