Competitie: Verslag Gaasperdam 9 – Nieuw Vennep 6

Ajo Harimauw!!!!!!!!!!

Het heeft even geduurd maar hier dan toch nog een vertelsel over de gang van zaken bij de wedstrijd van 14 januari 2005.
 
Deze competititie hebben Nieuw Vennep en Gaasperdam te maken met een onderling spannende strijd om het in bezit nemen van de rode lantaarn. In de eerste onderlinge wedstrijd ging Nieuw Vennep met de overwinning aan de haal, maar bleef het toch hekkensluiter in de stand. Wel werd het verschil in punten minimaal. De wedstrijd van de 14e bepaalt wie er de grootste kans heeft om daadwerkelijk hekkesluiter te worden. De week voor de wedstrijd doen zich de eerste stressverschijnselen al voor, aangezien aan de kant van de dames er twee afmeldingen binnenkomen en bij de heren één. Desondanks begint Gaasperdam vol goede moed aan de partijen.

Richard Doornik wordt vrijwillig verplicht om als eerste heer te spelen. Hij begint overtuigend aan de partij en weet gedurende de hele set zijn tegenstander in het nauw te brengen met afwisselende acties en goed positiespel. Het resultaat is daar dan ook naar met een 15 –10 setwinst. De tweede set gaat gelijk op waarbij Richard aan het eind in de problemen komt en bij 14 –  14 te horen krijgt dat zijn tegenstander niet wil verlengen. Richard is hierdoor compleet van slag en serveert in het net. Hierna gaat de set met 15 – 14 naar Nieuw Vennep. In de derde set hervindt Richard zich weer en blijkt ook dat de tweede set het nodige aan energie heeft gekost bij zijn tegenstander Ruben. Deze moet het hoofd buigen en met 15 – 7 is de eerste partij binnen (1 – 0).

Jan Bresser gaat daarna de wei in om het op te nemen tegen een veel jeugdiger shuttlemepper. Om het leeftijdsverschil te compenseren wordt daar een perfect technisch en tactisch inzicht tegenover gezet. In de eerste set komt Jan als van ouds langzaam op stoom om dan halverwege de set de boel in zijn voordeel te laten kantelen, waarbij hij zijn tegenstander opzadelt met een flinke dosis loopwerk. Jan wint de eerste set met 15 – 13 en heeft zijn tegenstander dusdanig conditioneel gesloopt dat daar in de tweede set geen tegenstand van werd ondervonden 15 – 2 (2 – 0).

Inge van Eijkelenburg gaat als eerste dame spelen en heeft in deze competitie al meer partijen gewonnen dan de afgelopen twee jaar daarvoor. Dat geeft direct wat gezonde stress aan de kant van Inge. Of het van de zenuwen of van de kou komt weet ze ook zelf niet, maar trillend als een rietje komt ze na haar welverdiende setwinst van 11 – 4 naar de kant. De tweede set laat Inge haar tegenstandster José weer alle hoeken van het veld zien en wint ze de partij met 11 – 3 (3 – 0).

Hierna volgt Astrid om als tweede dame de score een ander aanzien te geven. Ze schiet als een komeet uit de startblokken, waarbij haar tegenstandster constant het nakijken heeft bij de returns die Astrid geeft. Bij 7 – 0 begint de motor echter te haperen en zet Joyce de achtervolging in, waarbij het bij 9 – 9 toch echt wel spannend is wie er met de setwinst aan de haal zal gaan. Helaas voor Astrid is dat Joyce 9 – 11. Ondanks de aanmoediging "AJO HARIMAUW KATJIL" ("Hup Tijgertje") gaat ook de tweede set naar Nieuw Vennep 8 – 11 (3 – 1).

De 50-plus herendubbel Jan en Fred gaat het daarna opnemen tegen de 25-min herendubbel. Ze gaan er in de eerste set direct vol in en weten met goed positiespel de tegenstanders in verwarring te brengen met een 15 – 10 setwinst. De tweede set gaat het lange tijd gelijk op maar weet de jongere lichting met 12 – 15 te winnen. Het gevolg is een bijna traditie geworden derde set. Waarbij ook de oude traditie van 14-vrees weer om de hoek kwam kijken, want de tegenpartij kwam van 14 – 10 terug tot 14 – 14. Hierna volgden een aantal spannende servicewissels, waarbij Jan en Fred toch echt 15 – 14 voor hebben gestaan, maar de partij niet konden afmaken en uiteindelijk met 15 – 17 verloren (3 – 2).

Hierna is het de beurt aan Astrid en Inge. In zowel de eerste als de tweede set doen beide teams niet of nauwelijks voor elkaar onder en wordt het een hele spannende partij. De aanmoedigingen vanaf de kant helpen deze keer wel en met 15 – 12 en 15 – 13 winnen de Gaasperdamsters de partij. Bovendien is dit voor Astrid de eerste overwinning in de damesdubbel (4 – 2).

Bij de mixen worden de punten tussen Gaasperdam en Nieuw Vennep gedeeld. Waarbij Astrid voor de tweede keer aan een overwinning mocht ruiken, dat belooft nog wat voor de OTK!! De einduitslag komt daarmee op 5 – 3 voor Gaasperdam, dat daarmee de laatste plaats wat steviger in handen geeft van Nieuw Vennep.

V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.