Competitie: Jeugd BV Gaasperdam maakt indruk in Almere

In het weekeinde van 24 en 25 april 2004 vond in het Sportcomplex De Toekomstgroep het zogenaamde Stichting Stadspromotie Almere Satellite-toernooi 2004 plaats. Het toernooi maakt deel uit van een door de Nederlandse Badminton Bond ingesteld cicuit van Satellite-toernooien dat is bedoeld voor A-spelers die in de hoogste landelijke divisies spelen. Daarnaast kon in de B-, en C-klasse worden gespeeld. In totaal hadden 182 spelers ingeschreven waaronder de toppers Brenda Beenhakker (Smashing) en Dennis Lens (Van Zijderveld).

BV Gaasperdam werd in de Satellite-klasse vertegenwoodigd door Suzanne Mulkens. Nick van den Houten, Dion Keulen, Dylan Lee Meeuw Kjoe, Chantal Mulkens, Hans van Os jr en Hans van Os sr speelden allen in de C-klasse.

Dion Keulen: indrukwekkend...In de C-categorie behaalde de 17-jarige Chantal twee halve-finaleplaatsen. In het dames dubbel werd met partner Lisanne van der Ploeg (DKC) in 3 sets (8 – 15, 15 – 11, 15 – 11) verloren van Mandy Dekker en Marije Gooijer (beiden HBV). In het gemengd dubbel werd met partner Nick Eijssens (BV Slotermeer) eveneens in 3 sets (11 – 15, 15 – 10, 12 – 15) verloren van Robert Schuuring (Slotermeer) en Marije Gooijer (Hoornse BV).

In het heren dubbel C stonden Nick en Dion (zie foto) in de halve finale tegenover Dylan en partner Francis Hadisantoso (BV Slotermeer). Dylan en Francis wonnen gemakkelijk in 2 sets (15 – 2, 15 – 6), waarna ze de finale in 2 sets (15 – 13, 15 – 8) wonnen van Tim Croesen en Robert van de Ven (beiden BCH).

In het heren enkel C maakte de jeugd van BV Gaasperdam de dienst uit. De 15-jarige Dion Keulen maakte diepe indruk door in de kwartfinale Robert Schuring (winnaar van het C-toernooi van Hoorn en Slotermeer) in 2 sets (15 – 10 en 15 – 6) te verslaan. Aan de andere kant van het schema had de 13-jarige Hans jr het vooral in de eerste 2 ronden erg zwaar, maar wist zich uiteindelijk in 2 sets (15 – 9, 15 – 4) voor de halve finale te plaatsen ten koste van Nick Eijssens (BV Slotermeer). In de halve finale ontdeed Dion zich in 3 sets (7 – 15, 15 – 5, 15 – 8) van Mark Janssen (De Ritte) en Hans won in 3 sets (7 – 15, 15 – 6, 15 – 11) van Anh-Tuan Pham (Martinus A’veen).

Een onverwachte finale op een seniorentoernooi tussen 2 jeugdspelers van BV Gaasperdam. Al kort na aanvang van de finalepartij bleek dat Dion zich moeilijk kon instellen op het spel van Hans. Hans won de finale uiteindelijk in 2 sets (15 – 6, 15 – 7).

De resultaten van de Gaasperdammers tijdens dit toernooi kun je hier bekijken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.