Competitie: Gaasperdam A1 verliest in OTK opnieuw van ’t Gooi A1

Maandagavond 8 maart 2004 stond de return tegen ’t Gooi A1 op het programma. Om ons thuisvoordeel te vergroten, hadden wij de teamopstelling flink gewijzigd: in plaats van Hans van Os jr. hadden wij nu Fred van het Hof en Elco de Vries opgesteld en bij de dames hadden wij nu ook de beschikking over Cindy van der Horst. Ongewijzigd ten opzichte van de heenwedstrijd was de deelname van Patricia van Oers, Marina van Os en Hans van Os sr.

In de heren enkel bleek de gewijzigde opstelling zeker geen verbetering: in de eerste heren enkel wist Fred slechts matig tegenspel te geven en verloor met 7 – 15 en 2 – 15 (0 – 1). Ook Elco had in de tweede heren enkel weinig in te brengen en verloor met 3 – 15 en 6 – 15 (0 – 2).

In het eerste dames enkel ging de strijd aanvankelijk gelijk op. In de derde set lukte het Marina helaas niet en de dame van ’t Gooi helaas wel het goede spel vast te houden, waardoor zij dit keer met 10 – 13, 13 – 10 en 2 – 11 verloor (0 – 3). Cindy deed het als tweede dame zeker niet slecht: met krachtig spel en een soepel loopvermogen was het uiteindelijk slechts het taktische inzicht van de tegenstandster die haar met 7 – 11, 7 – 11 in het stof liet bijten (0 – 4).

In het heren dubbel wisten Fred en Hans (zie foto) niet de op dit niveau zo noodzakelijke druk op de tegenstander te houden. In combinatie met te veel ongeforceerde fouten, werd de partij uiteindelijk relatief makkelijk met 10 – 15, 3 – 15 aan de tegenstander gelaten (0 – 5).

Hoeveel anders was het in het dames dubbel: alsof ze al jarenlang op dit niveau speelden, wisten Cindy en Patricia met gevarieerd aanvallend spel, hard werken en en door steeds goed positie te kiezen, bijna het verdiende punt binnen te halen. Uiteindelijk was het door de ervaring van de dames van ’t Gooi dat dit net niet lukte en met 15 – 11, 8 – 15 en 13 – 15 werd verloren (0 – 6).

In de beide mixen ging het niet veel beter dan in de heenwedstrijd: het tempo in de gespeelde mixen lag hoger dan de spelers gewend zijn en nederlagen zowel van Elco en Patricia met 2 – 15, 2 – 15 als van Hans en Marina met 4 – 15, 4 – 15 waren een logisch gevolg (0 – 8).

Opnieuw een nederlaag dus, maar dit kan de pret niet drukken. Met name het optreden van de dames is hoopgevend te noemen en we rekenen dan ook op nog een aantal spetterende partijen in de komende wedstrijden…

Hans van Os

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.