BV Gaasperdam present op BCRS Lente toernooi!

– Ingezonden door Korneel Duyvesteyn –
Voor sommigen is 14 februari een dag om romantisch door te brengen met zijn of haar geliefde. Voor anderen een goede reden om helemaal kapot te gaan op de badminton baan. Dat laatste gold voor een aantal BVG’ers: Dieuwke, Thomas, Melissa, Mickey, Rosina, Rosa, Ferry alias de Patjakker en ondergetekende. Verder deed Elden Tjong mee van vereniging VCSA uit IJburg maar inmiddels een bekend gezicht bij BVG. Overigens, volgens Elden is valentijn prima te combineren met badminton, dat zorgde toch bij iedereen wel even voor een emotioneel momentje (behalve, zo leek het, bij de persoon in kwestie!).
bcrs2015

De dag begon al vroeg, BCRS is een verenging in Spijkenisse en dat is toch best ver weg bleek. Wel een mooie toeristische route, we hebben met z’n allen genoten van de skyline van Rotterdam en op de terugweg van de vergezichten over het water. Alhoewel.. de meningen over Rotterdam waren misschien toch enigzsins verdeeld… al vond ik de argumenten tegen Rotterdam niet erg sterk onderbouwd (“alles in Rotterdam is lelijk”, “wat een verschrikkelijke stad”, “nog nooit zulke lelijke flats gezien!”…).

Maar goed, eenmaal aangekomen in Spijkenisse ging het gelukkig meer over het badminton dan het gebied waar we waren. Het toernooi is een een dags 3/6/9 toernooi in het Zwitsers ladder systeem. Dit betekent dat elk onderdeel 1 grote poule is en iedereen speelt 3 wedstrijden per onderdeel. De eerste ronde wordt er geloot, maar als je wint speel je tegen andere spelers die ook gewonnen hebben, en zo heb je na 3 rondes een ranking. Als er 2 koppels samen bovenaan staan volgt een finale. Zelf vind ik het een leuk concept, je speelt zowiezo veel wedstrijden en ook als je verliest heb je nog iets om voor te strijden (zo hoog mogelijk proberen te eindigen).

In categorie 3 vochten we voor wat we waard waren maar kwamen we uiteindelijk net iets te kort voor de echte hoofdprijzen.  Bij de dames dubbel won iedereen van elkaar en draaide het uit op punten tellen. Helaas kwam de familie Hondeman als 3e uit de bus. In de mix verloren Rosa en ik de finale met 22-20 in de derde set. Elden en Melissa moesten er even in komen maar wisten uiteindelijk hun laatste wedstrijd te winnen, niet slecht aangezien Elden uitkwam in de 2e klasse afgelopen seizoen! In de heren enkel was er iemand die er bovenuit stak maar meerdere mensen op een gedeelde 2e plek in punten, en werd ik uiteindelijk 3e op doelsaldo.

In categorie 6 meer successen voor Gaasperdam. Tot halverwege de middag lagen we in alle onderdelen op kampioenskoers, maar de wedstrijden worden natuurlijk steeds moeilijker aangezien je speelt tegen anderen die ook alles winnen. Noemenswaardige prestatie voor Mickey in de single die tot het einde voor de hoofdprijzen streed maar uiteindelijk zijn waterloo vond in de laatste ronde. De dames Rosina en Dieuwke stoomden in de dubbel eenvoudig naar de overwinning. Rosina/Thomas en Dieuwke/Ferry kwamen in de laatste ronde tegen elkaar uit in de mix. Ondanks dat Dieuwke het spel van Thomas probeerde te ontregelen met gemene trucjes bleef Thomas rustig en wonnen Thomas en Rosina in 2 sets. Rosina stond al onder de douche toen bleek dat er nog een koppel was dat 3 keer had gewonnen, een finale was dus nodig! Opgefrist en wel was dit geen probleem voor Thomas & Rosina! In de herendubbel was de finale min of meer een BVG aangelegenheid tussen Thomas & Ferry tegen Mickey & Elden. Elden en Mickey schoten uit de startblokken en walste in de 1e set over hun tegenstanders heen. In de 2e set meer tegenstand van Ferry & Thomas, maar overwinning van Mickey & Elden kwam niet meer in gevaar.

Alle prijzen als volgt:

Categorie 3:

– GD 2e prijs: Rosa & Korneel

Categorie 6:

– HD 1e prijs: Mickey & Elden

– HD 2e prijs: Ferry & Thomas

– DD 1e prijs: Dieuwke & Rosina

– GD 1e prijs: Thomas & Rosina

Toernooi was verder erg gezellig, fijne hal om in te spelen, gezellige kantine met prijzen die je tegenwoordig niet vaak meer ziet zo laag, en al met al prima georganiseerd door de toernooileiding. Als het in de planning past reizen we volgend jaar zeker opnieuw af naar deze prachtstad!

Als traditionele afsluiter, een diner in wat schijnt het beste restaurant van Hoogvliet te zijn, waar Thomas ons trakteerde op ijsjes (zie foto)!
Het bestuur feliciteert alle deelnemers met het behaalde resultaat. Daarnaast dankt het bestuur Korneel voor het inzenden van dit stuk. Graag zien wij dit vaker gebeuren (mailen kan naar info@bvgaasperdam.nl)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.