Gaasperdam prolongeert wisselbeker op Weesp toernooi!

 

Elk jaar reizen we tradtioneel met een grote groep af naar een van de leukste toernooien van het jaar: het open toernooi bij onze buren te Weesp.
Dit jaar deden we met maar liefst 19 spelers mee: Rosa, Mickey, Bruno, Dieuwke, Kimani, Roy, Elden, Alex, Asmara, Vincent, Frank, Rosina, Thomas, Eluse, Youssef, Farley, Cindy, Korneel en Martijn.

De stress begon dit jaar al 2 weken voor het toernooi: we hadden afgelopen jaar de wisselbeker gewonnen en die moest teruggebracht worden, maar waar was dat ding gebleven? Nergens te vinden en de mensen waar we onze hoop op hadden gevestigd (Hans en Annie van de sporthal) stonden met hun skies in de sneeuw. Gelukkig kwam Annie op tijd weer terug om ons uit de spanning te helpen, ze had hem na de show-periode simpelweg netjes opgeruimd!! Dit jaar uiteraard de missie om de beker weer terug te brengen naar Gaasperdam. Met deelnemers in alle klassen moest dat toch wel goed gaan komen!! De voortekenen waren echter niet bijzonder goed, onderweg naar Weesp rijden wij met de auto langs een puffende en zwalkende Mickey op de fiets. Normaliter een voorbeeld van fitheid en doorzettingsvermogen, nu kwam hij amper de brug over richting Weesp. Afijn, uiteindelijk heeft ook hij de hal weten te bereiken, en onze hoek in de hal was al snel “van ons”, met picknick stoelen, zitzakken, lig-matrassen was de toon gezet voor een leuke dag vol afzien en heroïek.

Het toernooi verliep gladjes, de mensen die het moesten doen kwamen door hun poules heen, echter in de halve finales ging het behoorlijk mis, de ene na de andere halve finale werd verloren! Met uitschieter Rosa en ondergetekende die met 22-20 in de derde set ten onder gingen voor een tweede prijs!! Gelukkig waren er ook een aantal krachtpatsers die hun zenuwen wel in bedwang wisten te houden: Elden en Roy plaatsten zich allebei voor 2 finales! De quote van de dag komt van Roy, en het waren niet eens de woorden die boekdelen spraken. Na zijn gewonnen zwaar bevochten halve finale kwam Roy lijk-bleek en gutsend van het zweet terug bij de BVG hang-out, en sprak de illustere woorden: “korneel, ik ben he-le-maal kapot!”. Verder lieten onze hard-hitters Rosa en Cindy in de dubbel halve finale geen spaan heel van hun tegenstanders. En als laatste een knappe prestatie van Bruno en Eluse die zich na een thriller tegen Kimani en wanted partner wisten te plaatsen voor de finale!

Bruno en Eluse konden het echter niet bolwerken in de finale, de eerste set werd verloren met 21-19 door het missen van een lokkertje door Eluse! De tweede set kwamen ze er niet meer aan te pas. De meest spraakmakende finale speelden Alex en Elden in de dubbel tegen twee jonge jongens van BV Almere. Het fanatisme droop ervan af, zelfs een tikkeltje onsportief, al was het wel vermakelijk voor het publiek. Alex had zijn hele familie opgetrommeld om ze door deze wedstrijd heen te slepen. Helaas kwamen ze net tekort op het einde, van 20-16 in de derde set nog terugkomen tot 20-19 maar het laatste puntje ging helaas naar BV Almere. Elden wist in de mix met Asmara wel de titel binnen te slepen na een spannende 3-setter!! Verder overwinningen voor Rosa en Cindy in de dubbel, en Kimani en Roy in de dubbel, en Roy in de heren enkel (na wederom een zinderende wedstrijd!). Zo mag Roy zich kronen tot MVP van Gaasperdam met 2 eerste plaatsen!

Bij de prijsuitreiking bleek dat 3e plaatsen ook mee tellen voor de wisselbeker en mede daarom mogen we hem weer een jaar aanschouwen in onze sporthal. Hopelijk volgend jaar minder stress bij het terugbrengen!

Korneel


Prijswinnaar en 3e plekken:

Klasse 1:
– GD 3e plaats Rosa & Korneel (verlies tegen Jules Bakker / Joyce Dekker 21-18 10-21 20-22)Klasse 4:

– HD 3e plaats Frank & Youssef (verlies tegen Tony Jim / Paul Twisterling 19-21 17-21)
– HD 3e plaats Martijn & partner (verlies tegen Arnold Niesen / Wienman Philips 15-21 21-8 13-21)
– DD 1e plaats: Rosa & Cindy (winst tegen Ewelina Twisterling / Stephanie Losekoot 21-18 21-11)
– GD 3e plaats: Dieuwke & Martijn (verlies tegen Arnold Niesen / Kim Berkhout 17-21 21-14 15-21)

Klasse 6:

 – HD 2e plaats: Elden & Alex (verlies tegen Pjotr Odijk / Frits Reumer 19-21 21-12 19-21)
 – GD 1e plaats: Elden & Asmara (winst tegen Robin Peeneman / Marleen Wijker 21-9 15-21 21-18)
Klasse 8:
 – HE 1e plaats: Roy (winst tegen Erwin Vlaar 21-16 22-20)
 – HE 3e plaats: Bruno (verlies tegen Erwin Vlaar 10-21 12-21)
 – HD 1e plaats: Roy & Kimani (winst tegen Jorn Bakker / Erwin Vlaar 21-16 21-17)
 – GD 2e plaats Bruno & Eluse (verlies tegen Patrick Taling / Jessica Snel (19-21 11-21)
 – GD 3e plaats: Kimani & partner (verlies tegen Bruno en Eluse 22-20 14-21 17-21)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.