Wedstrijdverlag Weesp 2 – Gaasperdam 4 (5 – 2)

Voor ronde 10 stond op 18 december 2004 voor Gaasperdam 4 de uitwedstrijd tegen de (nog steeds virtuele) koploper Weesp 2 op het programma. Thuis had Gaasperdam 4 nog een knappe 5 – 3 overwinning behaald. Rosina van Maanen zowel als de auteur in deze konden vanwege andere verplichtingen niet aanwezig zijn, dus werd aan de overige teamleden verzocht een stukje voor het internet te schrijven. Tevergeefs zoals moge blijken. Om de volledigheid van de verslaggeving te garanderen dus maar uit tweede en derde hand informatie ingewonnen om de trouwe lezers van deze rubriek te voorzien van een wedstrijdverslag.

Dion Keulen begon weer als eerste heer en traditiegetrouw speelde hij een puike partij die hij met 15 – 9 en 15 – 11 netjes binnenhaalde (1 – 0). Tommy Pattij speelde net als in de thuiswedstrijd tegen Wouter de Wildt. Liep hij toen nog met grote cijfers over dit opkomende talent heen, ditmaal had hij meer moeite om Wouter van zich af te schudden. Uiteindelijk lukte dat toch met 15 – 10, 12 – 15 en 15 – 7 (2 – 0). Een goede start voor Gaasperdam 4 dus.

De beurt was aan de dames. In de bespreking vooraf was nog aanbevolen de dames ‘om te draaien’ en, ervan uit gaande dat we in ieder geval 1 single zouden verliezen, Cindy van der Horst tegen de wat meer statische ‘hard hitter’ Cindy Stoffelen te laten spelen. Helaas werd dit advies niet opgevolgd, natuurlijk: we leven in een vrij land. Ginette Germs verloor helaas evenals in de thuiswedstrijd met 11 – 4 en 11 – 2 (2 – 1). Cindy van der Horst vocht voor wat ze waard was maar verloor (in tegenstelling tot de thuiswedstrijd) uiteindelijk in 3 sets (1 – 11 , 11 – 7 en 12 – 13) haar partij (2 – 2).

De heren dubbel van Dion en Tommy werd kansloos met 9 – 15 en 5 – 15 verloren (2 – 3). De dames dubbel, waar Cindy nog last had van de zware 3-setter in het enkelspel, werd na een goede start uiteindelijk met 17 – 14, 5 – 15 en 7 – 15 verloren (2 – 4).

In de mixen mocht Ginette Germs eindelijk eens met een knappe heer spelen. De eerste set met Tommy werd nog met ruime cijfers (6 – 15) verloren. In de tweede set waren de rollen echter omgedraaid en sleepte Gaasperdam er met een prachtige 15 – 9 winst een derde set uit. Inmiddels hadden Dion en de duidelijk zichtbaar vermoeide Cindy nipt met 15 – 9, 9 – 15 en 11 – 15 verloren (2 – 5).

Helaas moest de wedstrijd toen, wegens tijdgebrek, worden afgebroken (althans, zo heet dat bij schaken). De competitieleiding van het district maakte er in de uitslagen doodleuk 6 – 2 voor Weesp 2 van, maar mijns inziens moet dat eerder 5 – 3 zijn. Voorlopig laten wij dat zo, tenzij het van belang is voor 1 van de bij promotie betrokken partijen. Hoewel, dat zou jammer zijn voor Weesp…
Hans van Os

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.