Verslag verassingsbezoek aan Madrid

Vorige week, van 20 tot en met 22 september zijn Chantal en ik vertrokken naar Madrid. Het was een verjaardagcadeau voor Chantal en het was dan ook enigszins een verrassing toen we aan de gate gingen zitten. Ik had vooraf al de instapkaarten van Lafina gekregen, dus we hoefden niet in te checken zodat Chantal de bestemming nog niet te horen kreeg.

...till you drop...Vooraf had Chantal het idee dat we naar Madrid zouden gaan, maar toen we aan de gate van Valencia gingen zitten pakte zij haar telefoon en begon heftig te smsen dat ze toch niet naar Madrid ging, maar naar Valencia. Met een smoes wist ik haar mee te lokken naar de goede gate en weer kwam de telefoon tevoorschijn: "we gaan toch wel naar Madrid".

Eenmaal in Madrid aangekomen was het 31 graden, een verschil van 14 graden met Nederland op dat moment. We zochten ons een baan door Madrid met de bus en de metro. Eenmaal bij ons kleine hotel hebben we wat passendere kleren aangetrokken en zijn we richting de Plaza Mayor gelopen. Heerlijk terrasweer.

Daarna liepen we richting het Koninklijk Paleis toen Chantal een oud studiegenoot tegenkwam die tijdelijk in Madrid studeerde. Wat is de wereld toch klein…
We konden het niet laten om het paleis binnen te gaan. We hadden mazzel want dit schijnt elke woensdag gratis te zijn, mits je je kon identificeren. Ik heb standaard mijn rijbewijs op zak dus geen probleem. Alleen Chantal was zo slim haar paspoort in het hotel te laten en moest daardoor alsnog 3 euro 50 betalen. Een rib uit je lijf. Het was leuk om eens een kijkje te nemen in dat paleis, het Amstel-hotel is er niets bij. En met 2.800 kamers is het ook niet aan de krappe kant.

Na dit avontuur begonnen we onze ‘shopping spree’. Ons bekende motto gold weer: ‘Shop till you drop’.

Op donderdag hebben we nog meer gelopen (o.a. langs het Prada museum, lees: LANGS). We hebben een park middenin Madrid doorkruist ter grootte van wel 8 keer het Vondelpark. En natuurlijk nog meer winkels bekeken. Al met al hadden we in die twee dagen waarschijnlijk tegen de 25 km gelopen. Een hele prestatie lijkt me.

dubbel dames dubbel...

Tijd voor prestaties was het de volgende dag weer: we bezochten het WK Badminton 2006 te Madrid. Natuurlijk de belangrijkste reden waarom ik voor Madrid had gekozen. We hebben bijna alle kwartfinales gezien en na een aantal waarschuwingen over flitsen ook wat mooie foto’s kunnen schieten.

Ook hebben we Denny gespot met Margo. Zij kwamen het hele weekend naar Madrid om te kijken naar de wedstrijden. Waarschijnlijk om wat inspiratie op te doen voor de WK Badminton van de luchtvaart-maatschappijen in Montreal waar zij aan mee doen de komende dagen. We hebben gezellig nog geluncht samen op een plein naast de sporthal waarna we afscheid namen.

Denny, Suus en Chantal...

We moesten de volgende nacht heel vroeg op, omdat ons vliegtuig weer om 6 uur de lucht in ging. Chantal dacht nog wat laatste inkopen te doen op het vliegveld, maar tot haar stomme verbazing waren de winkels dicht op het vliegveld… Zelfs de Mc Donald’s ging pas om 5 uur open. De winkels zouden pas om 9 uur open gaan. We hebben veel gekke dingen meegemaakt in Spanje, maar dat sloeg werkelijk alles voor Chantal. Ze wil graag nog een keer naar Madrid, maar dan wel met een middagvlucht terug (niet tijdens de siësta-uurtjes uiteraard J).

Suzanne Mulkens

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.