Team 2 kampioen! Van recreant tot competitieverslaafde…

Opnieuw heeft team Gaasperdam 2 bestaande uit Roy Amanh, Michel Steenbergen, Romy Nikol en nieuwkomer Shinta Marte (van Martinus Amstelveen), recreanten alias competitiespelers, heel Badminton Vereniging Gaasperdam doen verbazen door in de voorlaatste wedstrijd van de competitie 2016/2017, opnieuw kampioen in de 3e klasse te worden.

Over verbazen gesproken. De verbazing bij alle tegenstanders werd des te groter als wij na het spelen van een wedstrijd onder het genot van een lekker biertje en de dames van een heerlijk glaasje fris door de altijd vriendelijke gasten grondig werden ondervraagd. Hoeveel dagen per week trainen jullie? Hun ogen puilden uit hun kassen toen ze hoorden dat wij geen training krijgen. Ja, en nog erger we spelen alleen op de woensdagavond vrij. Dat kan toch niet! Ja wij wel. Als wij eraan toevoegen dat wij altijd met nylon shuttles spelen en alleen in de competitie met veren shuttles spelen kijken ze ons echt aan met een blik van ‘dit zijn geen mensen, het zijn aliens’.

Met af en toe een invaller zoals Irma en Simone werd het team met 11 gewonnen wedstrijden en 70 punten in de 13e week al kampioen. Als laatste invaller mocht Stephan van Eijkelenburg voor de door een hardnekkige knieblessure gevelde captain Michel Steenbergen, zijn kunsten  vertonen in dit kampioensteam.

Op maandag 9 januari moesten ze thuis tegen de nummer twee op de ranglijst spelen. Het zou wel eens een lastige pot kunnen worden, als je in ogenschouw neemt dat Michel geblesseerd is, Roy had een snee in zijn rechterwijsvinger (die nog niet genezen was!) Ja hoe gaat dit aflopen? Nou ze wonnen met 7-1 van IJmond 4. Genoeg punten verzameld om niet meer ingehaald te kunnen worden.

Na vorig jaar “eindelijk” te zijn gepromoveerd van de 4e naar de 3e klasse, en ze in die competitie een sterke dame van Martinus Amstelveen tegen het lijf waren gelopen, voelde het team zich compleet. Ja en dat was een mooie samenloop van omstandigheden. Waar menige vrouwen hun tanden aan stuk beten. Dat leverde een nare bijsmaak bij de meeste vrouwen/meisjes op. Wat onze tegenstanders ook uitprobeerden. Onze twee dames trokken altijd aan het langste eind. Deze twee heldinnen van team 2 hebben het kampioenschap letterlijk en figuurlijk uit het vuur gesleept. Chapeau dames! Ze zeggen ook dat er achter elke sterke man een nog sterkere vrouw staat. In ons geval zeker!

Wie had er ooit gedacht dat onze recreanten, zonder enige training, zo ver zouden komen op de competitieladder. Misschien wel straks naar de 2e klasse als ze willen, maar ik weet zeker dat  deze spelers daarnaast ook  recreanten willen blijven. Waarom? Kom eens een keer langs om het sfeertje te proeven en het zelf te ervaren!

Met nog 1 wedstrijd te gaan op 21e januari uit tegen Duinwijck 16 is er geen vuiltje meer aan  de lucht. Het feest kan in de thuishal, Sporthal Gaasperdam, beginnen en misschien wel met nog  een kampioensteam? Team 7 van Martinus /Gaasperdam met Mickey, Therry en Elden?

Volgende stap het kampioenschap van Noord Holland op 18 februari a.s. in Almere. Informatie volgt nog. Kaarten voor toeschouwers die met onze touringcar mee willen zijn nu al in de voorverkoop. Onze manager Eggie is hiermee belast.

Wie durft de stap te wagen: op elke dinsdag van 21:00 tot 23:00 uur gratis inloop, een shuttletje slaan, begeleiding aanwezig en u kunt volop vragen stellen. BV Gaasperdam is er voor U! Leenrackets aanwezig, sportkleding gewenst, geen zwarte zolen die mogen afgeven.

Tot snel in Sporthal Gaasperdam, metrohalte Reigersbos, naast de SGR.

Shinta Marte, de rots in de branding van het team!

Ingestuurd door: Corrie, met dank aan Roy.
Zelf ook een leuk berichtje schrijven? Dat kan! Deel hem via info@bvgaasperdam.nl!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.