Sport- en Funtour a.s. maandag 28 december Sporthal Gaasperdam

De Telegraaf publiceerde afgelopen week het volgende artikel over de Sport- en Funtour in Sporthal Gaasperdam, waar ook wij als vereniging bij aanwezig zullen zijn. De Tour is voor kinderen uit minimagezinnen en duurt van 12 tot 16 uur. Voor BVG zijn onze jeugdtrainers Rosina en Kenneth aanwezig. Ter ondersteuning zijn Dieuwke en Farley ook aanwezig. Ken jij nog iemand met een stadspas, laat degene dan aanstaande maandag ook langskomen in Sporthal Gaasperdam, want daar kunnen zij kennismaken met de leukste sport: BADMINTON!

—-
Gemeente Amsterdam gul voor kinderen minima

Ruben Koops
AMSTERDAM –
Het zal de komende dagen druk zijn bij de filialen van H&M en Coolcat in Amsterdam. Want inmiddels hebben ruim 9000 kinderen de waardebonnen uit het Kindpakket opgehaald, die recht geven op zeker 183 euro aan nieuwe kleding bij deze ketens.
Dat meldt de gemeente Amsterdam. Het gaat om voordeeltjes uit het Kindpakket dat in 2014 werd geïntroduceerd ter bestrijding van armoede. De gemeente koopt de kledingbonnen in voor 150 euro, de kledingketens hebben daar zelf nog een paar tientjes bij gestopt. De kledingbonnen zijn bedoeld voor alle kinderen van 10 tot en met 14 jaar met ouders die een minimaal inkomen hebben. Kinderen tussen de 4 en 9 jaar oud mogen voor 23 euro speelgoed uitzoeken bij Intertoys.
Volgens wethouder Arjan Vliegenthart leven in Amsterdam zeker 34.000 kinderen in armoede. De bestrijding hiervan is tot prioriteit uitgeroepen. Daarom trekken ook sportverenigingen deze maand ook de knip om de jongeren gratis met verschillende sporten te laten kennismaken tijdens de Sport- en Funtour. Op bijeenkomsten in Sporthal Zeeburg en Sporthal Gaasperdam zijn diverse sportverenigingen vertegenwoordigd. Ook kunnen vouchers worden opgehaald voor gratis zwem- en schaatskaartjes.
Via de Stadspas kunnen kinderen ook vrijwel kosteloos deelnemen aan activiteiten en museumbezoek. Wie voor 31 december een Stadspas voor de kinderen aanvraagt, komt nog in aanmerking voor de extraatjes van dit jaar, mits de aanvrager een laag inkomen heeft.

http://www.telegraaf.nl/dft/geld/24877487/__A_dam_gul_voor_kinderen_minima__.html

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.