Recreanten: Verslag Badminton/ Tafeltennis Combitoernooi 2006

Op 10 januari 2007 was het dan zover. Er werd al weer een poosje uitgekeken naar het jaarlijkse combitoernooi, door zowel de tafeltennissers van de tafeltennisverenging Holendrecht als de badmintonners van BV Gaasperdam van de dinsdag- en woensdagavondgroepen. Door organisatorische “probleempjes” kon het evenement pas in begin 2007 plaatsvinden.

Wat is het combitoernooi? Welnu, dat is een toernooi waarbij je als badmintonner ook gaat tafeltennissen en als tafeltennisser ook gaat badmintonnen.  De vaste toernooileiding was weer in goede handen van Ferry Anholt (badminton) en Sander Doeve (tafeltennis).

Door middel van loting werden er 7 koppels van vier gemaakt die bij elk spel (tafeltennis en badminton) tegen en met elkaar speelden. En ik kan de lezer verzekeren… dat valt niet mee. Er werden twee rondes gespeeld waarbij in de 2de ronde de koppels naar sterkte werden ingedeeld.

De organisatie had ook weer een bijzonder tussenspel bedacht. Deze keer moest je proberen een tafeltennisballetje of shuttle (naar eigen keuze) in twee opgestelde korfbalmanden te mikken met een tafeltennisbadje of badmintonracket en dit wederom geheel naar eigen keuze… maar moeilijk was het.

In het vuur van de strijd was Linda de Vos bijna gesneuveld. Zij kreeg van de pantomime speler per ongeluk (volgens Linda haar eigen schuld omdat zij achterom keek…) een shuttle in haar oog met een mooi blauw oog als gevolg.

Ook 1ste klassespeler Ferry Voortman, gevraagd om een kwartet volledig te maken, zorgde voor de slappe lach bij zijn gezelschap. Zijn eigen welgemikte bal op de rand van de tafeltennistafel kwam met een nog grotere snelheid terug zodat ook hij met een kermend geluid even de kantine invluchtte…

Marcel van Zalen (badminton)en José van Velzen (tafeltennis) bleken uiteindelijk de besten te zijn en mochten de “Grand Finale” spelen. Ook daar was weer een bijzonderheid, want het cadeau van de 1ste prijs was meteen het finale spel. Jawel, een echt (mini) poolbiljart.

,

De strijd tussen Marcel (badminton) en José (tafeltennis) ging, onder toeziend oog van scheidsrechter Ferry Voortman, gelijk op maar na een dubbel van José wist deze, voor de tweede keer in de historie, ook in 2004 was hij de winnaar, het Combitoernooi 2006 op zijn naam te schrijven. En dat mag zeker zeer knap worden genoemd.

Waar er winnaars zijn, zijn ook verliezers. De poedelprijs, een mini visspelletje, ging dit keer naar Nettie Ruts (tafeltennis). Tenslotte konden de deelnemers op vertoon van het scoreblaadje bij de barkeepers Henk en Sanford hun meest geliefde drankje in de wacht slepen…

Hulde aan Ferry en Sander die opnieuw een geslaagde avond wisten neer te zetten. Er wordt nu alweer uitgekeken naar het toernooi van december (?) 2007.

Wim van Wezel
Recreant woensdagavond 21:00 – 23:00 uur

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.