Jeugd: Verslag vierde ronde Champions League

De laatste dag van de Champions League, 14 maart 2004, is alweer afgelopen. Deze dag zat vol verrassingen voor de kinderen, zowel bij de uitslagen in de partijen, als aan het einde van de dag.

De vorige keer werden voor het laatst de poulewedstrijden gespeeld en nu kregen ze een tegenstander van ongeveer dezelfde sterkte. Deze werd uitgekozen naar aanleiding van de uitslagen van de poulewedstrijden.

De Shuttel Meppers (team 1) kregen een tegenstander die ze in de poule ook al waren tegengekomen. De vorige keer werden ze door dit team van Almere met 8 – 0 ingemaakt, maar dit keer wisten ze toch 2 punten te behalen. Simone wist 2 partijen binnen te halen: haar singel en haar mix met Tom. Ze had de smaak van partijen winnen te pakken en won er nog een in een ander team.

De Gaasper Champs (team 2) en De Witte Duivels (team 3) speelden tegen elkaar en het werd dus een Gaasperdam-onderonsje. Het was een fanatieke wedstrijd en de beslissing kwam pas bij de als laatste gespeelde damesdubbel. Bij de singels deelden ze de punten: Maurice verloor van de Gaasper Champ Tobias en Witte Duivel Donald won van Jeroen. Lianne won ruimschoots van Witte Duivel Roxana en invalster Claire (Shuttel Meppers) won van Gaasper Champ Lenka. Zowel de herendubbel van Donald en Maurice als de eerste mix van Roxana en Donald gingen naar de Witte Duivels. De tweede mix ging naar Tobias en Lenka van de Gaasper Champs. Uiteindelijk wisten Roxana en Simone hun dubbel te winnen. Daardoor wonnen de Witte Duivels met 5 – 3 van de Gaasper Champs, hun eerste overwinning.

The Power Team (team 4) bracht de grootste verrassing: na veel rekenwerk van de begeleiding bleek dit team eerste te zijn geworden van hun poule. Daardoor moesten ze spelen tegen de nummer 1 van de andere poule. Het team dat had vandaag wat invallers nodig. Gelukkig konden we nog 2 bereidwillige dames vinden, namelijk Claire Leijs (Shuttel Meppers) en Yoni van Dijk (Gaasper Champs). Met deze opstelling wist dit team een 5 – 3 overwinning te behalen op Almere C6. Dit bleek een zeer belangrijke overwinning te zijn: hierdoor zijn ze eerste in de C-klasse geworden!

The Blue Smashers (team 5) hadden het weer zwaar. Door ziekte van Lee Wen Omar moest één van de heren als dame spelen. Ze speelden tegen Almere C1, het team waar The Power Team vorige keer van gewonnen had. Luc wist zijn single met ruime cijfers (15 – 5, 15 – 3) te winnen. Dat was niet de enige partij die Luc binnen wist te halen.
Samen met Axel wist hij de ‘mix’ te winnen. Helaas verloren zij uiteindelijk met 2 – 6.

De fanatieke aanhangAan het einde van alle wedstrijden werd er een prijsuitreiking gehouden. Alle deelnemers kregen een zilveren medaille voor deelname, behalve de teams die eerste werden. Deze teams kregen gouden medailles. Tijdens de gehele Champions League kregen de kinderen de tijd om een teamnaam te bedenken en een poster te maken. Daarvan werden ook de winnaars bekend gemaakt. Op de tweede plaats zijn onze Gaasper Champs geëindigd, net achter Almere C7.

Jammer genoeg is de Champions League alweer voorbij. Het was een zeer geslaagd toernooi vol gezelligheid en fanatisme. Ik heb er heel erg van genoten en ik denk dat zowel ouders als, en natuurlijk het belangrijkste, de kinderen het net zo leuk vonden als ik. Er was zowel tijd voor plezier als voor nieuwe dingen leren en ervaring op te doen.

En nog de complimentjes voor de organisatoren van BV Almere: alles was goed verzorgd. Volgend jaar weer!

Patricia van Oers
Begeleider Champions League

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.