Jeugd: Verslag eerste ronde Champions League

Op 8 februari 2004 begon de eerste dag van de Champions League bij BV Almere. In dit evenement spelen de kinderen (recreanten) een soort competitie (poules) zodat ze al een beetje wedstrijdervaring krijgen. BV Gaasperdam wordt vertegenwoordigd door maar liefst 25 kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot 14 jaar. De 5 teams worden begeleid door Patricia van Oers en Dieuwke de Vries.

Bij team 1, bestaande uit Tom Baars, Freek en Simone Plak, Michelle Smit en de door ziekte afwezige Claire Leijs, ging het er zwaar aan toe. Het team speelde tegen een herenteam in plaats van tegen een gemengd team. Dit lijkt misschien oneerlijk voor de meiden, maar deze hielden zich perfect staande. Onze heren hadden te sterke tegenstanders en konden het niveau nog niet helemaal aan. Ook voor Simone was het te zwaar, maar ze had goed strijd geleverd. Michelle hield de eer hoog door haar singel in 2 sets te winnen. Dit was niet de enige partij die gewonnen werd: Simone en Michelle wisten ook de damesdubbel binnen te halen. Daarmee kwamen ze op een eindstand van 6 – 2 verlies.

Ook team 2, bestaande uit Tobias Thuijsman, Jeroen Baars, Yoni van Dijk, Tobias Thuijsman, Lianne Turkenburg en Lenka de Jong eindigden de eerste dag met een verlies van 6-2.

Team 3, bestaande uit Donald Amar, Roxana Binsma, Eefje Kat, Jason Stormer en Nathalie Smit, kwam halverwege de wedstrijd in problemen: Een van de zeer gemotiveerde heren, Jason, ging door zijn enkel. Na een bezoekje aan het ziekenhuis bleek gelukkig niks gebroken te zijn, alleen was de enkel zwaar gekneusd.

Het waren vaak spannende partijen die soms wel 3 sets in beslag namen. In team 5, bestaande uit Daan Helsloot, Maaike Janz, Lee-Wen Omar, Axel Uiterwaal en Luc van Zalen, wist Daan Helsloot na 45 minuten zijn single in 3 sets te winnen. Een topprestatie!

De kinderen hebben nog 3 zondagen (15 en 22 februari en 14 maart) te spelen en wisselen iedere week van tegenstander. Hopelijk hebben onze talentjes een volgende keer meer geluk en winnen ze. En met de steun van alle ouders die aanwezig waren, lukt het zeker!

Patricia van Oers
Begeleider Champions League

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.