Jeugd: Verslag eerste ronde Champions League

Op zondag 5 februari 2006 werd de eerste wedstrijd van de Champions League 2006 gespeeld. De Champions League is een toernooi waarbij kinderen zonder enige wedstrijdervaring kennis maken met competitiespelen. Er waren 2 teams vanuit Gaasperdam: Team Jong en Team Oud.

Team Jong (De Gaasperdammertjes) bestaat uit: Merel Verheij, Saskia Kooijman, Max van de Water, Shane Vermeij en Kenyon Limonard.
Team Oud (Gaasperdammerz) bestaat uit: Iris Jeurissen, Kenny van der Horst, Farley Asruf en invallers Natascha Louman, Fenne Riemslagh en Amar Awadhpersad. Afwezig waren: Joep Kooijman, Miranda Panse en Juanna Lai.

De Gaasperdammetjes speelde tegen een team van BV Almere. Max mocht de eerste heren singel spelen. Hij speelde erg goed maar verloor helaas. Shane mocht de tweede heren singel spelen. Hij deed zijn best en had af en toe verwarring waar hij moest staan en verloor helaas ook. Toen was het de beurt aan de dames. Als eerste mocht Merel. Ook Merel deed erg haar best maar verloor ook. Saskia mocht als tweede, deed haar best maar verloor ook. Na deze vier singels kregen de kinderen een glaasje limonade en een zakje met wat snoepjes.

Na dit drankje begon de heren dubbel die gespeeld werd door Shane en Kenyon. Deze twee fanatiekelingen deden alles wat ze konden, maar Almere was net iets sterker. De dames waren ook goed bezig maar bezitten net niet genoeg kracht om aan Almere te tippen. In de eerste mix, gespeeld door M&M (Merel & Max), werd hard gestreden maar het lukte helaas weer niet om de winst binnen te halen. De tweede mix, gespeeld door Saskia en Kenyon, werd als laatste partij ook verloren.
De eindstand: 8-0 voor BV Almere.

Gaasperdammerz speelde ook tegen een team van BV Almere. Farley mocht als eerste aan de heren singel beginnen. Farley deed zijn best en werd beloond door een winst. Kenney mocht als tweede aan de bak. Hij speelde hartstikke goed maar zijn tegenstander was net iets beter en verloor. De eerste dames singel werd gespeeld door Iris en werd gewonnen. De tweede dames singel werd gespeeld door Natascha en werd ook gewonnen. Ook team Gaasperdammerz kreeg na deze vier singels een glaasje limonade en een zakje met snoepjes.

Na deze pauze begonnen de dubbels. De eerste heren dubbel werd gespeeld door Farley en Kenny. Zei deden erg hun best, maar de tegenstanders waren net iets beter en Farley en Kenny verloren. De dames dubbel werd gespeeld door Iris en Natascha en werd gewonnen. Toen kwamen de mixen er aan. Kenny en Iris begonnen met de eerste mix. Er werd veel gelachen en er kwam een derde set uit. Deze set was erg spannend maar helaas werd hij verloren door Gaasperdam. De tweede mix werd gespeeld door Natascha en Farley. Er werd gespeeld op de baan naast die van Kenny en Iris, omdat de wedstrijd van Kenny en Iris lang duurde. Helaas verloren zij net hun partij. Natascha en Farley waren nog sneller klaar dan de wedstrijd van de andere mix en wonnen ook hun partij.
De eindstand: 5-3 voor de Gaasperdammerz!!!

Dieuwke de Vries

We hebben meegedaan met de Champions League, dat was in Almere. We moesten heren dubbel, heren enkel, dames enkel, dames dubbel en mixed dubbel spelen.
Merel, een meisje uit onze ploeg, heeft een game gewonnen. De rest hebben we jammer genoeg verloren. Het was verder heel leuk en we hebben in de pauze zakjes snoep en limonade gehad.

Saskia Kooijman
De Gaasperdammertjes

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.