Jeugd: Verslag Champions League dag 1

Zondag 28 februari was het dan eindelijk zo ver: de eerste dag van de Champions League. In de stromende regen hadden we om kwart voor 9 bij Sporthal Gaasperdam afgesproken, om vervolgens in een colonne naar de Toekomstgroep in Almere te rijden.

In de sporthal van Almere was het een drukte van jewelste. In totaal hadden 110 kinderen zich ingeschreven voor de evenement. De banen waren al snel vol en overal hoorde je lachende, gillende en schreeuwende kinderen.

Gelukkig kwam er om 10 uur orde door de gezamenlijke warming-up die gegeven werd door Bas van Os en Guus Wiesemann. Na het rekken en het strekken werden de spelregels nog even doorgenomen en werden de teams naar de voor hun bestemde banen gestuurd. Gaasperdam speelde gezellig naast elkaar, namelijk op baan 1 en 2.

Amit, Amrit, Madelief en Rosemarie hadden zeer sterke tegenstanders. Het was een jongensteam (Zeewally) van Zeeburg. De jongensdubbel begon zeer spannend, maar Amit en Amrit waren nog niet gewend om samen te spelen. Hierdoor ging deze partij verloren (0-1). De meiden hadden geen schijn van kans in de meisjesdubbel tegen de hard slaande jongens (0-2).

Amrit speelde de eerste jongens single. Hij speelde een goede partij, maar kon het tij niet keren (0-3). Amit mocht vervolgens uitkomen in de single. Zijn tegenstander had geen schijn van kans door het slimme spel van Amit (1-3).

Na de pauze was Rosemarie aan de beurt om te singelen. Ze stond enorm achter, want haar tegenstander kon heel hard slaan. Maar al verloor Rosemarie, ze wist een aantal hele mooie punten te scoren (1-4). Madelief mocht als laatste singelen.
Ook zij had het erg zwaar, maar speelde erg goed.
Ze wist de score lang gelijk te houden, maar verloor uiteindelijk toch (1-5).

Toen mocht team 1 gaan mixen, een onderdeel wat niet vaak geoefend is. Als eerste mochten Amit en Madelief samen. Ze waren nog niet erg aan elkaar gewend en verloren dan ook (1-6). De laatste mix was van Amrit en Rosemarie. Dit was een erg spannende partij, maar helaas ging deze laatste partij ook verloren. Eindstand: 1-7 verloren.

Team 2 deed het een stuk beter. Micha, Sven, Naomi en Shania speelden tegen een gemengd team van Harderwijk.

De jongens mochten het spits afbijten. Het was beide sets erg spannend, maar de Gaasperdammers wisten te winnen (en dat terwijl ze dachten dat ze gingen verliezen!) (1-0). Bij de dames ging het erg gelijk op.
Shania en Naomi stonden beide sets voor, maar de meiden van Harderwijk bleven goed bij. Toch wisten onze meiden te winnen in twee sets (2-0).

Micha mocht als eerste singelen en deed dit erg goed.
Met zijn harde slagen en slimme spel zag zijn tegenstander alle hoeken van het veld. Overtuigend zorgde Micha voor de 3-0. Shania mocht de eerste meisjessingel spelen. Ook zij speelde een overtuigende wedstrijd en won ruimschoots (4-0).

Na de pauze mocht Naomi singelen.
Ze speelde erg goed, maar haar tegenstander sloeg harder. Helaas, het eerste verliespunt van team 2 (4-1).
Harderwijk had de smaak te pakken. Sven mocht de laatste partij spelen en het was wederom enorm spannend. Bijna wist hij te winnen, maar zijn tegenstander was net iets sterker (4-2).

Bij de mix mochten Micha en Shania het spits afbijten.
Ze speelden een hele goede wedstrijd en er kwam bijna geen shuttle voorbij Shania. Gaasperdam 2 had de winst al binnen (5-2). Sven en Naomi mochten de dag afsluiten. Ze waren niet gewend om samen te spelen en daardoor ging de partij helaas verloren. Eindstand: 5-3 gewonnen.

Het was een drukke, gezellige en vermoeiende dag, maar iedereen had het enorm naar zijn zin.
Aanstaande zondag, 7 maart, weer!

Patricia van Oers
begeleider Champions League

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.