Jeugd: Verslag 13de BV Gaasperdam Jeugdtoernooi

Afgelopen zondag was het tijd voor het 13e BV Gaasperdam Jeugdtoernooi. Dit toernooi is erg geschikt voor zowel recreanten als competitiespelers. Er wordt in poules gespeeld welke op sterkte en speelervaring zijn ingedeeld. De onderdelen die gespeeld werden zijn jongensenkel, meisjesenkel, jongensdubbel, meisjesdubbel en ouder/kind.

We waren even bang dat deze 13de editie een ongelukstoernooi zou worden: de inschrijving verliep dit jaar niet zo soepel. Het kwam laat op gang en we waren even bang dat we het minimum aantal inschrijvingen niet zouden halen. Maar uiteindelijk werd het ons volste toernooi is jaren, namelijk 90 kinderen van 15 verenigingen. En natuurlijk de fanatieke ouders niet te vergeten, die hun kunsten konden vertonen in het ouder/kind onderdeel.

’s Morgens om kwart over 8 dachten we lekker te kunnen beginnen met een bakje koffie. Maar de kinderen en hun ouder stroomden al vroeg binnen, dus de rust was voorbij. Er waren helaas enkele afzeggingen, vooral in het ouder/kind toernooi, waardoor we meerdere poules om moesten gooien.
Daardoor hadden we al vroeg een achterstand van 20 minuten (ja Hans, ik geef het nu wel toe).

Het was dit jaar een sterk toernooi. Er waren meerdere ervaren competitiespelers die onderling erg aan elkaar gewaagd waren. Vooral de spelers van Duinwijck en Van Zijderveld wisten te domineren en de meeste prijzen mee naar huis te nemen.

Bij de recreanten was de hoeveelheid inschrijvingen laag. Van Gaasperdam waren er enkele deelnemers in deze klasse: Madelief van Lint, Nina Lankreijer, Lars Dragtstra, Giulia Pipolo, Amit Singh en Pamela Kaur. Allen hebben ze enorm hun best gedaan en erg goed gespeeld. Vooral Giulia heeft het goed gedaan als jongste deelnemer. Samen met haar vader Massimo wisten ze nog een partij te winnen.

Bij de competitiespelers hadden wat meer Gaasperdammers zich ingeschreven. Alexander Chepegin, Siddharta Dhaniramsingh, Ryan Awadhperdad, Amar Awadhpersad, Emily Al, Tom Evers, Shani Mende-Gillings, Yanaika Landburg, Hidde Meijers, Karan Singh, Miles Storsbergen, Kai Tang, Leo Tang, Asmara de Vries en Uma Welling speelden mee.

Asmara was goed op weg, maar blesseerde zich helaas tijdens een van haar singles. Hopelijk gaat het snel beter, want volgend jaar mag ze zich bewijzen in de seniorencompetitie.

Ryan heeft erg goed gespeeld, we waren onder de indruk. Helaas had hij in een poulewedstrijd een gelijk spel, waardoor zijn tegenstander met enkele punten meer naar de halve finale ging.

Voor Miles was het ook een geslaagd toernooi. Hij stond in 2 halve finales. In de jongensenkel C verloor hij in de halve finale van clubgenoot Alexander. Samen met Karan speelde hij de halve finale jongensdubbel B tegen Joost van Gelder en Brendan Landegent van Almere Buiten. Helaas waren de tegenstanders een stuk sterker en haalden ze de finale niet.

Uma wist ook een halve finale te behalen. Helaas niet met Thomas van Heusden in het ouder/kind, maar in de meisjesdubbel C. Samen met haar gelegenheidsdubbelpartner Sophie van der Kamp (Almere Buiten) verloren ze halve finale net van een ander gelegenheidsduo, namelijk Koosje van der Lecq (’t Vennewater) en Simone Verweij (BC Ouderkerk).

Zoals al eerder gezegd was het toernooi dit jaar erg sterk. Misschien hadden we enkele Gaasperdammers wat lager in moeten delen. Maar wie weet kunnen ze het niveau volgend jaar beter aan. Gelukkig vielen enkele Gaasperdammers ook in de prijzen. Alexander wist 1ste te worden in de jongensenkel C. Wat natuurlijk een geweldige prestatie is! Shani wist samen met haar moeder Barbara (die ook bij onze vereniging speelt) 2e te worden bij het ouder/kind C.

De prijsuitreiking was wat later dan gepland, maar al met al was het een zeer geslaagde dag. We hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien en dat we dan nog een leuker en gezelliger toernooi er van kunnen maken.

De volgende mensen hebben geholpen om dit tot een geslaagde dag te maken:  Dieuwke de Vries, Thomas van Heusden, Ferry Voortman, Hans van Os, Ferry Anholt, Corrie van Kampen, Farley Asruf, Iliaz Asruf en Truus de Vries. Heel erg bedankt!

Tenslotte wil ik ook Rene Sehr nog bedanken voor de goede promotie en zijn leuke verslag op de website van BC Duinwijck.

Patricia van Oers
ToernooiCommissie