Jeugd: Verslag 12de BV Gaasperdam Jeugdtoernooi

Op de site van BC Duinwijck staat een leuk verslag van deelnemer Rene Sehr over ons jeugdtoernooi:

Op zondag 24 mei 2009 trok een kleine groep Duinwijckers richting Gaasperdam voor een 1 dag toernooi. Het leuke van dit toernooi is dat ook wij als ouders niet de hele dag in de sporthal hoeven te hangen, maar ook daadwerkelijk in actie kunnen  komen.. Ieder op zijn eigen niveau, maar daarover later meer. Zie onderaan dit verslag de foto’s.

De delegatie van Duinwijck bestond uit Francien, Imke, Martin, Bregje en Wessel van der Aar, Rene en Angela Sehr, Kevin, Helen, Wesley, Erwin van der  Waal, Luca de Koe en Daniel Zwijnenburg. Niet echt een grote groep, maar wel een groep met een aantal kansrijke spelers voor een van de prijzen. Er waren diverse categorieën en poules en men probeerde de spelers/speelsters naar gelijke sterkte in te delen. Naast het jeugdtoernooi was ook het ouder-kind toernooi  in categorieën en poules opgedeeld.

JEUGDTOERNOOI
Door het groot aantal te spelen partijen werden er maar twee sets per partij gespeeld, zodat een gelijk spel tot de mogelijkheden behoorde. Het aantal gescoorde punten zou kunnen uitmaken wie poule-winnaar zou worden. Er moest dus voor elke punt gestreden worden.

Imke was zo sportief om een klasse sterker te gaan spelen, omdat zij eenvoudig dit toernooi in haar groep gewonnen zou hebben. Imke vond dat zij beter een aantal partijen kon verliezen, dan alles eenvoudig te winnen. Gestreden heeft ze, maar de oudere tegenspeelsters waren net iets vaster en sterker. In de dubbel speelde zij niet met Ilse, die verhinderd was, maar met gelegenheidspartner Soraya. Dat ging best goed, maar ook hier helaas net geen finaleplaats. Volgend jaar komen die er vast wel in dit toernooi. Bregje en Wessel brachten heel veel strijd gecombineerd met vooral veel (positief) commentaar en speelplezier. Ook daarvan zullen we nog veel gaan horen.
Daniel en Luca streden voor wat zij waard waren, maar ook zij moesten het net aan afleggen. Ik heb jullie partijen niet goed kunnen volgen, maar uit een ooghoek zag ik wel dat jullie het ook niet hebben weggegeven.

Familie van der Waal speelden allen mee en dit leverde 1 finaleplaats op voor de jongste van de familie, Kevin. Zijn  tegenstander in de finale was net even vaster en dat werd een nipt verlies. Een 2e plek is natuurlijk niet verkeerd. Goed gedaan Kevin! De eerste beker voor een Duinwijcker was binnen en hij was er blij mee..

Angela had de pech in de singel dat zij in de sterkste poule zat, want in de andere poule (zonder Imke, die eigenlijk hier was ingedeeld) had zij zeker de finale bereikt. Door de extra trainingen ging er opeens een knopje om bij en speelde zij een beregoede partij tegen de uiteindelijke toernooiwinnares Madouc Linders, een 9 jarig aanstormend talent. Madouc moest alle zeilen bijzetten en won net aan.

In de dubbel won  Angela samen met haar gelegenheidspartner Uma Welling wel de finale in de Damesdubbel in hun groep! De 2e prijs  was binnen en de 1e echte toernooibeker voor Angela.

OUDER-KIND
De 3e Duinwijckprijs kwam uit het Ouder-Kindtoernooi. Diverse inschrijvingen, Angela en Rene, Imke en Francien, Martin en Bregje, Helen en Wesley, Kevin en Erwin. 

Hoewel de jeugd  wel wilde meewerken aan een sneller verloop van het strak geplande toernooi en men rond het middaguur  al een half uur voor liep, ging dit bij de ouders wat stroever. Al snel na de start van de ouder kind wedstrijden, bleek dat de oudjes het hele schema in elkaar gooiden en lekker de tijd namen voor hun partijen en er waren enkele zeer lange showpartijen. Leuk voor het publiek en leuk voor de kinderen die samen met hun ouders speelden. Er waren enkel voormalige topspelers bij en dat leverde dus leuke partijen op. Toch was er ook wat kritiek, wat niet elke ouder wilde zich aan een bepaalde (ongeschreven en niet direct uitgesproken) etiquette houden.

Persoonlijk  vind dat een dergelijk toernooi vooral leerzaam moet zijn voor de mindere spelers. Dergelijke wedstrijden zijn een uitgelezen mogelijkheid om wat dingen in een wedstrijd te laten zien door de oude rotten en de kinderen vooral veel rally’s te laten spelen. Wanneer enkele van deze oude rotten dan express gaan smashen op de mindere kinderen dan gaat de lol er snel af. Ook de toernooileiding heeft dit geconstateerd en dat resulteerde in een scherpe veroordeling tijdens de prijsuitreiking en dat was toch terecht. Gelukkig was voor er ons Duinwijckers  wel de nodige lol te beleven. Bregje en haar vader spanden de kroon door enkele hilarische momenten in hun wedstrijden te verweven.

Onze 3e Duinwijckprijs ging uiteindelijk naar Francien en Imke in  de B-poule.Volgend jaar gaat Francien met Wessel en Martin met Imke. In zo’n badmintonfamilie kan je lekker huzzelen. We zullen zien wat voor verdere verrassingen dat gaat opleveren.

Al met een al een geslaagd toernooi, hoewel het wel even puffen was op deze zeer warme zondag. Er zijn heel wat liters vocht verloren weer aangevuld. Volgend jaar met een grotere groep heen; ik kan het ten zeerste aanbevelen. Zoals al vermeld is dit ook voor de ouders leuk om lekker een partijtje met hun kinderen te spelen.

Rene Sehr

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.