Jeugd: Verslag 11de Winkeloord Jeugdtoernooi BV Gaasperdam

Het was weer tijd voor het jaarlijks Jeugdtoernooi van de BV Gaasperdam. Er  hadden zich 59 kinderen, van 11 verschillende verenigingen ingeschreven, met 24 ouders die al om 08:30 uur  Sporthal Gaasperdam in konden. Met 17 deelnemers spande Van Zijderveld de kroon, gevolgd door BV Gaasperdam met 13. Er waren 185 partijen gepland (door blessures viel er een hele Ouder/Kind-poule uit en kwamen er nog 10 partijen te vervallen terwijl er zich al jaren geen blessures hadden voorgedaan).

De traditionele schaal met drop stond al reeds klaar en natuurlijk het gezonde appeltje daarnaast. De drop ging schoon op, maar de appeltjes beleefden een overschot. Misschien een mooie les voor het volgend toernooi: meer drop en minder appeltjes inkopen. Dit zal wellicht veel protest opleveren bij een aantal ouders. Vandaar deze suggestie: meer vruchtensnoepjes bij de drop doen, dan krijgen ze toch hun fruit-vitamines binnen.

Zoals gewoonlijk begon het toernooi stipt op tijd en in alle vroegte sprongen de vonken er al weer af. De meisjes en jongens hadden er duidelijk zin in. Zo rond half 11 waren ook de eerste partijen van het Ouder/Kind-toernooi. Dat was een lust voor het oog. Sommige ouders bewogen zich als ware profs over de baan. Overigens wist ik niet dat er bij de BVG zulke jonge ouders onder onze leden zijn. Zo zie je maar: BV Gaasperdam is een moderne vereniging met een hedendaagse visie.

Tegen 12 uur was de tombola opgezet en kon de lootjes-verkoop beginnen. Mede door onze jonge heer Van Wel, die de lootjes als een vakbekwame marktkoopman aan de man wist te brengen, vlogen de lootjes van de hand.

De prijzen waren dit jaar weer van uitzonderlijke kwaliteit, zodat niet kopen wel erg onverstandig leek. Ook kon dit jaar opnieuw geraden worden hoeveel shuttles er in twee korven waren gedaan; een gebeuren, ontsproten uit het brein van Corrie van Kampen, de motor achter dit prijzenfestijn.

Door de strakke wedstrijdleiding verliep het toernooi verder mooi op schema en konden de halve en hele finales op tijd gespeeld worden en was de prijsuitreiking zo rond 18:00 uur een feit. De uitslagen hiervan kunt u hier vinden.

Het shuttleraadfestijn werd dit jaar gewonnen door Luana Kos van UVO-Spirit. Met het aantal 400 zat zij er maar 2 naast het exact aantal wat er in de korven zat. Zij was echter al naar huis omdat er werd gedacht dat zij geen enkele prijs in de wacht had gesleept! Niets was minder waar… Een prachtig shuttlepakket gesponsord door seniorentrainer/-speler Denny Matitawaer en BV Gaasperdam, kwam zij later die week ophalen.

De prijzen werden uitgereikt door Ginette Germs, die het jeugdtoernooi dit jaar voor de 4de en laatste keer georganiseerd heeft, dit keer bijgestaan door Dieuwke de Vries.

Zij heeft het dit jaar weer met onovertroffen deskundigheid voor elkaar gekregen; het zal een hele klus zijn om een opvolger te vinden. Maar, geen nood, ze heeft beloofd dat we altijd een beroep mogen doen op haar advies en expertise.

Al met al was het een zeer geslaagd toernooi en we willen ook de deelnemers bedanken voor hun sportieve bijdrage aan deze dag. 

Ook gaat onze dank uit naar de sponsoren die dit toernooi gesteund hebben.

Jachthaven Winkeloord, Sporthal Gaasperdam, Inge van Eijkelenburg, Herman Esveld, Ginette Germs, Fred Kempers, Denny Matitawaer, Jolien Terpstra en Yvonne van Wel.

Tevens alle barvrijwilligers maar vooral de vrijwilligers van de badmintonvereniging zelf: Bert, Corrie, Dieuwke, Douwe, Ferry A., Ferry V., Freek, Ginette, Hans, Inge, Patricia, Ron, Rosina, Thomas en Yvonne.

Volgend jaar gaan we er weer met zijn allen een feest van  maken! Foto’s van het jeugdtoernooi kun je hier bekijken.

Tot het volgende toernooi,

Ron Kikkert

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.