Jeugd: Hans van Os jr. mist in Haarlem 3 keer de hoofdprijs

In het weekeinde van 23 en 24 oktober 2004 werd het CVB Bank Junior Master toernooi gespeeld, georganiseerd door BC Duinwijk. Dit toernooi was het eerste toernooi uit het ‘Junior Master’-circuit van dit seizoen. Er werd door maar liefst 120 jeugdspelers deelgenomen in de leeftijdscategorie onder 11, onder 13 of onder 15 jaar. Hans van Os vertegenwoordigde BV Gaasperdam in de leeftijdscategorie onder 15 jaar.

Stephan Branderhorst, Marco de Jager, Jacco Arends en Hans van OsIn het heren enkel ontmoette Hans, na relatief gemakkelijk de voorrondes te hebben doorstaan, trainingspartner Joshua Tan (Van Zijderveld). De 2 bleken elkaar door en door te kennen en het werd een spannende strijd, die met 15 Р11 en 15 Р10 door Hans werd gewonnen. In de halve finale stond Jelle Maas (BC Pellikaan) op het menu en even leek het erop dat het een luchtig tussen doortje zou worden. Na 15 Р3 winst in de eerste set, keek Hans in de tweede set al snel tegen een flinke achterstand aan. Na 6 Р13 en 8 Р14 wist Hans de tweede set toch nog te winnen. De finale werd gespeeld tegen Stephan Branderhorst (BV Almere) die in de competitie Björn Coltof van Gaasperdam 1 nog deed wankelen. Deze speler was zeker in de eerste set met 15 Р7 de sterkste. In de tweede set wist Hans tot 9 Р9 gelijk op te gaan, maar verloor de set uiteindelijk toch met 15 Р9.

Iris Tabeling, Jacco Arends, Selena Piek en Hans van OsIn het heren dubbel bereikten Hans en partner Jacco Arends (BC Duinwijck) moeiteloos de finale. Helaas gingen ze hierin met 6 – 15, 15 – 10, 6 – 15 ten onder tegen de fysiek sterkere Stephan Branderhorst en Marco de Jager (ELO United).

In het gemengd dubbel speelde Hans voor het eerst met Selena Piek (Van Zijderveld). In de halve finale werd nog knap met 15 – 5, 10 – 15 en 15 – 12 gewonnen van Marco de Jager en Monique Slaman (BV Almere). In de finale bleek het ervaren duo Jacco Arends en Iris Tabeling (Van Zijderveld) nog een maatje te groot en werd met 6 – 15 en 9 – 15 verloren.

Drie tweede prijzen is niet onverdienstelijk, maar smaakt toch naar meer…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.