Het 26-uursspektakel in Huizen is weer voorbij!

Ingezonden door verslaggever ter plaatse A. Pompa inclusief foto’s ;)! Wegens auteursrechten aangepast hé, Marleen ;)!

 

IMG-20150416-WA0011

IMG-20150416-WA0029

Vorig weekend (11-12 april) heeft het 26-uurs toernooi van Huizen weer plaats gevonden. Vorig jaar waren we goed vertegenwoordigd op dit toernooi en ook dit jaar zijn we met een hele delegatie afgereisd naar Huizen. Dit befaamde toernooi is bekend van zijn gezelligheid, weinig slaap en wedstrijden waarvoor je te moe bent om nog overeind te staan.

Dit jaar ging de inschrijving erg hard en moesten we er vroeg bij zijn. Nadat de inschrijving nog pas één uur was geopend hadden al 100 mensen zich ingeschreven. Gelukkig hebben we het voor elkaar gekregen om met 15 man een plek te bemachtigen. Onze groep bestond dit jaar uit Carsten, Bianca, Dieuwke, Thomas, Anne, Mickey, Hidde, Stephan, Marleen, Sandra, Björn, Wouter, Martijn, Ferry en Coach Popma.

Vorig jaar hadden we het briljante idee om met zijn allen een shirt te laten bedrukken voor het toernooi. Zo vielen we lekker op en hadden we ook meteen een aandenken aan het toernooi. Dit jaar hadden we weer hetzelfde plan, we moesten alleen een goede slogan bedenken. Na veel brainstormen kwam hier “Everyday I’m Shutteling” uit. Deze slogan bedrukt op een veel te fel gekleurd shirt maakte het plaatje compleet. Er waren ook andere groepen die een shirt hadden laten bedrukken voor het toernooi, maar die konden niet tegen ons prachtige shirt op.

unnamed

IMG-20150416-WA0018

Boven het oude shirt, onder de groep met de nieuwe shirts (Popma is hier ook te zien met het lelijkste trainingsvest ooit)

Zoals altijd waren we er al vroeg bij om plekjes onder de tribune te bemachtigen. Deze zijn erg begeerd omdat het zo ongeveer de enige plekjes in de hal zijn waar je redelijk ongestoord wat rust kan pakken. Nadat iedereen zijn veel te grote luchtbed tussen de tribune had gepropt konden we beginnen aan de gezelligheid.

Het was te merken dat iedereen aan het begon van het toernooi nog veel energie had en dat de groep er zijn in had.
De meeste mensen van onze groep waren ervaren 26-uurs toernooi gangers, er waren echter twee nieuwkomers dit jaar: Marleen en Wouter.
Naarmate de hal steeds met naar zweet begon te ruiken werden we ook steeds vermoeider. Gelukkig hadden we genoeg spelletjes meegenomen en was de sfeer goed om ons wanneer te houden.

IMG-20150416-WA0010

De heren enkel 6 bestond dit jaar uit 16! poules en 5 van onze deelnemers deden mee aan dit onderdeel. Ferry, Thomas, Hidde, Stephan, Wouter en Popma streden voor de titel. Helaas kwamen Ferry, Thomas, Hidde en Stephan de poulefase niet door en moesten Wouter en Popma de titel binnen gaan slepen.

Tijdens de poulefase waren Mickey en Stephan netjes de HD6 doorgekomen. Thomas en Dieuwke gingen door met de GD6. Dieuwke was sowieso goed bezig, want die was ook de poule doorgekomen in de DE6 en de DD3 samen met Sandra! Ferry was helaas de poulefases niet doorgekomen, maar bleef ons nog een tijd leuk aanmoedigen! In de 8 waren we ook goed vertegenwoordigd. Carsten zat na de poulefase nog in de HE, HD met Björn en de GD met Bianca en was dus erg goed bezig. Anne was ook nog eens samen met Björn doorgegaan naar de afvalfase. We waren dus erg goed begonnen aan het toernooi!

Toen de afvalfase was de vermoeidheid duidelijk te zien bij de groep. Sommige mensen waren al in slaap gevallen, andere werden besproeid met een confettikanon. Maar dat mocht te pret allemaal niet in de weg staan en we gingen vol goede moed de rest van het toernooi in. Voor Wouter stond een pittige wedstrijd op het programma. Na zijn poule mocht hij het meteen tegen de nummer 1 geplaatst opnemen. Maar Wouter verbaasde zelfs zichzelf met zijn goede spel en daarmee de nummer 1 met 21-10 en 21-19 van de baan te tikken! Tijdens de rest van de afvalfase sneuvelde een groot deel van onze spelers helaas. Een deel van onze spelers hadden het er wel goed vanaf gebracht.

IMG-20150416-WA0014

Popma slaapt gewoon door na het besproeid worden met confetti

Eenmaal bij de finales aanbeland was Carsten in een spannende 3-setter te sterk voor zijn HE tegenstander en won daarmee de HE8! Het schema werd alleen erg door hem opgehouden, omdat hij ook al in de HD finale met Björn stond en in de GD finale met Bianca. De HD finale was een echte thriller en werd uiteindelijk in de derde set met 24-22 door Björn en Carsten gewonnen. In de GD finale moest broedermoord gepleegd worden waarin Björn en Anne de tegenstanders waren van Carsten en Bianca. Hierin waren Carsten en Bianca nog net wat fitter en konden zo de overwinning naar zich toe trekken. Carsten was hiermee dus driemaal kampioen!

In de HE6 stond nogmaals broedermoord op het programma. Wouter en Popma hadden beide de finale bereikt, maar er kon er helaas maar 1 de winnaar zijn. Waar Popma hier en daar nog een oogje dicht heeft kunnen doen was Wouter helaas volledig gesloopt. Hierdoor kon Popma de wedstrijd naar zich toe trekken en uiteindelijk winnen van de vermoeide Wouter.

Dieuwke had tweemaal de finale gehaald, in de DE6 en de DD3 samen met Sandra. In de DE6 moest ze het in de finale helaas afleggen tegen een nog fittere tegenstander. In de DD3 samen met Sandra was meer te halen. Deze wedstrijd werd na veel verschuiven en verschuiven uiteindelijk als laatste gespeeld. Maar het was het wachten waard, want in twee sets (21-17 en 21-9) waren Dieuwke en Sandra te sterk voor hun tegenstanders en was onze prijzenkast gevuld.

Ondertussen was het al zondag 15.30 en kon de prijsuitreiking plaats vinden. Hier werd nog twee andere belangrijke prijzen bekend gemaakt, namelijk de wisselbeker voor beste club en de hoofdprijs (dit jaar een iPad!). Waar we de hoofdprijs helaas aan ons voorbij moesten laten gaan waren we ook dit jaar te sterk voor de rest van de club en konden we de wisselbeker weer mee naar huis nemen!

IMG-20150416-WA0024

Dieuwke is erg blij met de prijzen die we dit jaar weer naar huis mochten nemen

Prijzen die we naar huis mochten nemen:

HE8: Carsten 1e prijs

HD8: Carsten en Björn 1e prijs

GD8: Carsten en Bianca 1e prijs, Björn en Anne 2e prijs

HE6: Popma 1e prijs, Wouter 2e prijs

DE6: Dieuwke 2e prijs

DD3: Dieuwke en Sandra 1e prijs

Alle uitslagen zijn te vinden op: http://toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=8DDDFF52-B046-43AD-BB25-8CB283090116

Na een weekend van veels te weinig slapen waren er gelukkig genoeg aardige ouders die iedereen wilde komen ophalen en thuisbrengen zodat we niet met het OV naar huis hoefde te gaan in onze brakke toestand. Het was een erg geslaagd toernooi en ik weet zeker dat iedereen dat ook vond en volgend jaar weer vroeg achter de computer zal zitten om zich in te schrijven!

– Popma

Het bestuur bedankt Alex voor het schrijven van dit erg leuke stuk inclusief foto’s. Natuurlijk feliciteren we de winnaars met de prachtige resultaten! Aankomend weekend is het tijd voor het 52e Hoofdstadtoernooi bij onze buren in Amsterdam West, Slotermeer. Succes!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.