Competitie: Wedstrijdverslag team 9, speelweek 13

Het heeft even geduurd. Maar nu is er toch een verslag van de wedstrijd van team 9 tegen Slotermeer van afgelopen zondag. Hoe kwam dat zult U zich afvragen. Welnu, onze V.E.R.Slaggever was met onze team-captain een paar dagen op bezoek bij onze zuiderburen. Op stage of biercursus? Kortom, hij was er niet en had aan mij het verzoek gedaan om dit keer een verslag te schrijven. Enige aarzeling was er natuurlijk. De verslagen van onze vaste V.E.R. Slaggever zijn van een zeer hoog niveau, zelfs als zo’n verslag op rijm wordt gezet.

Daarnaast vroeg de team-captain mij ook om op te treden als speler/coach. Om en passant ook nog even mede te delen dat de vorige wedstrijd tegen Slotermeer in 4 – 4 was geeindigd en dat dat dus beter kan.

Inge was er door problemen met haar kaak (hoe zou dat komen?) helaas niet bij. Vanaf deze plaats namens het team beterschap gewenst. Hopelijk ben je op korte termijn, a.s. zaterdag is de laatste wedstrijd, weer in staat mee te doen.

Van de mij opgelegde taken, dacht ik dat het spelen het makkelijkst zou zijn en stelde mezelf dan maar meteen als 1e heer op. Dat viel toch wel even tegen. Een zware last op mijn schouders en om 09.30 uur op zondagochtend (een compliment voor onze ploeg overigens, die was er zeer bijtijds!, een voorbeeld), of was het eigen overschatting, bleek in de eerste set teveel van het goede. Ging dan ook met 15 – 5 verloren. Gelukkig gebeurde niet hetzelfde als in Hoofddorp. De volgende twee sets werden gewonnen.

Daarna was Wiard de gelukkige. Hij heeft na zijn enkelblessure een schitterende come-back gemaakt en mocht nu wederom een single spelen. Hij stelde niet teleur en won in twee sets. Je zou hem haast vragen als het slecht gaat: tijd voor een blessure?

Daarna was de gelukkige Jenny. Althans daar ging iedereen van uit. Wie schetst onze verbazing, de eerste set was met 11-0 voor de tegenstandster, in de tweede set probeerde zij er van alles aan, maar de teller voor haar kwam niet verder dan 6. Een mentale dreun voor haar, en ook voor het team bleek later.

Met schrik in de benen ging Guda de baan op. Voor slechts korte duur. Al snel was zij weer van de baan af.

Een 2 – 0 voorsprong was opeens een stand van 2 – 2. Nog alles mogelijk!?

S.A.S. (Sander A. Steggerda) en Jan gingen vol goede moed de baan op, de eerste set ging enigszins miraculeus naar Sander en Jan met 17 – 15. Daarna was het gedaan met ze. Jan verloor zijn concentratie en de volgende twee sets werden verloren. Waarbij bewondering voor Sander op zijn plaats is. Hij gaat er elke keer weer volledig voor, maar Sander: misschien even naar je grip laten kijken door Bas en Suus

Ook Jenny en Guda gingen gewaarschuwd maar vol goede bedoelingen de baan op. De eerste set werd nog in de verlenging verloren, de tweede set ging sneller verloren.

De stand: 4 – 2 achter, met de gemengd dubbels nog voor de boeg. Met gemengde gevoelens werd aan deze dubbels begonnen. Ik geloof dat iedereen enigszins de concentratie was kwijtgeraakt. De eerste ging heel snel: twee punten eerlijk verdeeld over twee sets, was het lot van Jenny en Sander; ondanks de nieuw uitgeprobeerde opstellingen. Werk aan de winkel voor Bas en Suus?

Ons gouden koppel gaf zich voor wat het waard was, sleepte nog een redelijk aantal punten in de wacht. Alleen de tegenstander was het eerst bij de dertig.

Dus: ging de wedstrijd verloren met 6 – 2!

Captain, V.E.R. Slaggever: ik hoop dat u mij dit alles kunt vergeven. Ik ben die zondag nog weer grijzer geworden. Ik hoop dat u ook iets geleerd heeft: dit niet meer aan mij te vragen.

Gelukkig zag ik u, captain, al weer hersteld van zuidelijke invloeden, maandag al weer “rondscharrelen” op de baan. Als u ook de V.E.R. Slaggever weer terug weet te vinden, zou mij dat zeer aangenaam zijn. Duizend bommen en granaten!

Laat uw inspiratie en inzicht komende zaterdag op het team neder dalen, zodat we in ieder geval leuk spelen en een goed einde van een gezellig verlopen competitie hebben.

Pseudo-verslaggever J.A.N. (geen ruimte meer voor een lange achternaam)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.