’s Werelds nummer 1 betrapt op doping

Onderstaand bericht was vandaag één van de headlines op nos.nl. Hierbij werd aangekondigd dat de nummer 1 van de wereld tegen de lamp is gelopen wat betreft dopinggebruik. Hangende het onderzoek mag hij niet spelen. Natuurlijk is dit een aderlating voor de sport. Daarentegen is de sport er natuurlijk ook bij gebaat om ver te blijven van dit soort dopinggevallen. Lees het onderstaand bericht voor het verhaal (bron: nos.nl).

Schorsing badmintontopper Lee

De Maleisische topper Lee Chong Wei kan voor twee jaar geschorst worden na zijn positieve test tijdens de WK in Denemarken.

De Maleisische topper Lee Chong Wei kan voor twee jaar geschorst worden na zijn positieve test tijdens de WK in Denemarken.AFP

De wereldbadmintonbond (BWF) heeft Lee Chong Wei een voorlopige schorsing opgelegd wegens gebruik van doping. De Maleisische nummer één van de wereld testte tijdens de WK in Denemarken positief.

De bond legt de zaak nu voor aan de eigen dopingcommissie. In afwachting van een uitspraak van die commissie mag Lee geen wedstrijden meer spelen.

Lee hangt een schorsing van twee jaar boven het hoofd. De badmintonner zelf heeft stellig ontkend doping te hebben gebruikt. Ook de Maleisische bond staat nog pal achter de sterspeler, die op de Olympische Spelen van 2008 en 2012 en de laatste drie WK’s zilver veroverde.

Bron: nos.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.