Wedstrijdverslag Gaasperdam 1 – Slotermeer 5

Het hele seizoen stonden we 1 of 2 punten achter op Slotermeer, tot twee weken voor de tweede onderlinge confrontatie. Slotermeer had tot twee keer toe punten gemorst tegen van Zijderveld en ASVU. Hierdoor stonden wij nu 1 punt voor op Slotermeer. Aangezien de eerste wedstrijd in 4 – 4 was geëindigd was enige spanning wel te verwachten.

In de week voor de wedstrijd kwamen wij erachter dat Slotermeer waarschijnlijk met een aantal (goede) invallers zouden opdagen. Vooral de heer die in zou vallen (Edwin van der Ham) was erg goed, twee jaar geleden speelde hij nog eerste klasse landelijk en won daar alles met twee vingers in z’n neus.

De eerste vier partijen liepen zoals te verwachten viel. De eerste heer van Slotermeer was opnieuw te sterk voor Bas, al moet gezegd worden dat Bas toch heel knap de eerste set wist te winnen. De tweede heer single liet een heel eenzijdig beeld zien, ‘yours truly’ liep de longen uit z’n lijf en speelde een van z’n betere wedstrijden van het seizoen, maar het mocht niet baten tegen Edwin.

Suus won overtuigend van Mandy, de tussenstand was nu dus 2 – 1 achter. Voor de tweede dames single had Slotermeer opnieuw een invaller, Sabine Balk. Hoewel zij niet zo van buitenaardse kwaliteit was als Edwin, was zij toch duidelijk beter dan de ‘normale’ tweede dame. Renie deed hard haar best, maar het mocht niet baten: 3 – 1.

In de herendubbel deden de Gaasperdammers flink hun best, maar moesten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in Ernest en Edwin (ja, die Edwin) 4 – 1, er mocht dus niets meer misgaan, anders zouden wij de koppositie verliezen. Gelukkig bleek ons damesdubbel sterk genoeg om de dames van Slotermeer in 5 sets te verorberen.

Van tevoren werd verwacht dat de mixen erg spannend zouden zijn, maar uiteindelijk was er van spanning weinig te merken. Bas en Suus wonnen overtuigend van het koppel Ernest en Mandy, dat in de vorige wedstrijd nog zo simpel van Renie en Björn hadden gewonnen. Renie en Björn op hun beurt wisten met duidelijke cijfers te winnen van de tweede mix.

Slotermeer had waarschijnlijk gehoopt met deze opstelling 2 mixen te winnen in plaats van 1, maar die gok moesten zij duur betalen. Eindstand 4 – 4 en dus nog steeds nummer 1 in de poule.

Björn Coltof, team 1

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.