Recreanten: Verslag Badminton / Tafeltennis Combitoernooi 2005

Op woensdagavond 14 december om 20:00 uur wordt iedereen bij elkaar geroepen. De organisatie legt uit hoe het combi tournooi dit jaar gaat verlopen. Iedereen mag een speelkaart trekken en de 4 kaarten die bij elkaar horen vormen een kwartet die onderling 3 potjes gaan tafeltennissen en badmintonnen. Eén van de kwartetten bestaat uit 4 badmintonners: Harry, Cock, Marcel en Dennis. Harry denkt nog even dat we met zijn vieren tegen anderen gaan spelen maar wordt snel uit zijn droom geholpen.

De deelnemers...We beginnen met badmintonnen. Dat waren 3 zeer close potjes. De eerste set moet beslist worden in een verlenging die jammer genoeg door Harry en Dennis verloren wordt. Een verlenging die na een 8 – 1 achterstand is afgedwongen maar niet afgemaakt wordt. Marcel en Cock blijken te sterk. Na nog 3 spannende badmintonpotjes volgt het pingpongen. Hierin wordt zeer gedurfd gespeelt door toch onervaren tafeltenissers. De smashes zijn zeer gedurfd en slagen vaak. Toch leuk om weer eens rond zo’n groen tafeltje te rennen.

De locatie...Wat moet er dan gebeuren? We mogen pluimpjes en pingpongballetjes in bekertjes mikken. Dat gaat de een wat beter af dan de andere. Ook de gebruikte technieken verschillen nogal. Renske geeft hierin het voorbeeld hoe je door vanachter de lijn, vooroverbuigend, toch dicht bij de bekertjes kan komen en goed kan richten. Een goed voorbeeld doet volgen en leidt tot goede resultaten. Andere zijn dwars en proberen het onderhands wat de pluimpjes niet eens in de buurt brengt van een bekertje. Afijn, wat dan nog.

De organisatie...De halve finale. 4 man (ja sorry, allemaal mannuh) en ook nog eens alleen badmintonners treden aan. Het zijn Frank, Guus, Eddie en Dennis. Er wordt door een enkele een grote mond opgezet maar als blijkt wat we moeten doen wordt het wat stiller. We mogen badmintonnen met een pingpong balletje. Sommige denken misschien: eitje, maar het valt tegen. Vraag het maar eens aan Guus. Hij is er helemaal gek van geworden.

De winnaars...Na 2 halve finales mogen Guus en Frank om de 3e en 4e plaats strijden die gewonnen wordt door Frank. Eddie en Dennis spelen de finale. Waar Eddie het met badmintonnen van de precies geplaatste shuttles moet hebben is dat met een pingpong balletje toch wat anders. Na een sportieve strijd wordt de 2e plek door Eddie veiliggesteld. Dennis mag met de champagne naar huis.

Hierbij ook een bedankje naar de organisatie. Ik vond het een hele leuke avond en zie uit naar een volgende keer. 

Dennis van Wel

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.