Recreanten: Toos Bakkers 70 jaar!

Afgelopen woensdag 17 mei 2006 was het Toos Bakkers 1ste speelavondje na haar verjaardag… Niet zomaar een verjaardag maar let wel: op zaterdag 13 mei 2006 werd Toos 70 jaar! Speelavond op haar 70ste? Jazeker: Toos Bakkers speelt op haar 70ste nog steeds een potje badminton.

Eerst doet zij aan een warming-up door vanaf haar huis in Nellestein te komen “joggen” naar de Sporthal waar zij al ruim 21 jaar haar geliefde spelletje speelt. Haar huidige speelgroep is de woensdagavond van 19:00 tot 21:00 uur waar zij met onder andere nog wat oude rotten op badmintongebied zoals Peter van Amstel, Kees Cornelius, Louis de Geijsel en Joop Kragten in het veld staat.

Reeds voordat de Sporthal werd gebouwd was Toos, lid van BV Gaasperdam sinds 1 april 1985, al een aantal jaartjes in het gymzaaltje van de Scholen Gemeenschap Reigersbos te vinden. Wat zij daar met al haar clubgenoten deed, is niet helemaal duidelijk. Het doet de ronde van kindertjes Anna Lam, Dave Khodabux, Suzanne Mulkens, Marcel Panse, Ralph Starren en Ferry Voortman training geven tot aan lauwe pilsjes drinken…

Dat Toos met Ton van Dijk en Joop Kragten die kindertjes alle beginselen van het badminton heeft bijgebracht is wel zeker, effect heeft het in ieder geval ook gehad: de meest talentvolle spelers, Dave en Ralph, hebben onze club inmiddels verlaten om het hogerop te zoeken om bij Van Zijderveld en Slotermeer hun kunsten te vertonen. Maar BV Gaasperdam blijft BV Gaasperdam, terugkeren doen zij regelmatig voor een spelletje, training of zelfs training geven!

Na haar partijtjes op deze woensdag wilde Toos, zoals de laatste tijd gebruikelijk was geworden, een drankje drinken met haar huidige speelgenoten en ‘Surprise, Surprise’ in de gezellig versierde kantine gaven alle jeugdspelers van destijds: Anna, Dave, Ferry, Marcel, Ralph en Suzanne, de oude rotten: Joop, Louis en nog wat oudjes van toen zoals Sanford Cijntje en Erik Khodabux en echtgenoot Max acte de présence…

Na flink in de bloemen te zijn gezet, cadeautjes, een woordje van de voorzitter, de nodige hapjes en drankjes en vele verhalen ging het paar naar huis.

Toos, nogmaals: Van Harte Gefeliciteerd! Tot volgende week en we kijken uit naar je 75ste verjaardag! 

Corrie van Kampen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.