Recreanten: Gaasperdam D1 kampioen!

Gaasperdam D1 was vorig jaar als Gaasperdam E2 kampioen in de hoogste recreantenpoule van de nacompetitie. Reden om het dit jaar eens voorzichtig te gaan proberen tussen de competitiespelers van de D-poule.

Wat ons opviel was dat het bij de competitiespelers even gezellig en sportief is als bij de recreanten. Nooit hebben we hoeven twisten of een shuttle nu in of uit was. We gunden elkaar de overwinning des te meer na een pittige partij. Na afloop werd er gezellig geborreld en de toestand in de wereld en het badminton besproken.

Na een afstraffing in de eerste wedstrijd van 7-1 tegen wat later de sterkste concurrent bleek, konden we vijf, vaak dikke, overwinningen op rij bijschrijven. Onze comfortabele positie verspeelden we daarna weer tegen middenklasser Duinwijck met een dikke nederlaag. Hierna speelden we gelijk tegen twee concurrende teams en kwamen we op de gedeelde eerste plaats.

De laatste wedstrijd moest de beslissing brengen. Onze naaste concurrenten moesten tegen elkaar. Wij uit tegen het geduchte IJmond. Weer kwamen we terug met een gelijkspel en konden nog slechts rekenen op een eervolle twee plaats. De ontknoping volgde twee dagen met een krappe overwinning van Arcade waardoor de Blijkklappers net een puntje te kort kwamen en wij met een neuslengte voor over de finish strompelden.

Team # +/+ -/-
Gaasperdam D1

10

49

31

Blijkklappers D1

10

48

32

Arcade D1

10

43

37

Duinwijck D1

10

40

40

IJmond D1

10

37

43

Almere D1

10

23

57

In bovenstaande staatje zie je hoe laag ons gemiddelde is, minder dan 5-3 en hoe dicht de nummers 1 tot en met 5 bij elkaar eindigden. Het is dan ook niet voor niks dat 10 van de 30 wedstrijden in 4-4 eindigden. Als er volgens het oude systeem was geteld waarbij gewonnen partijen voor 2 punten tellen en gelijkspel voor 1 punt dan waren de Blijkklappers kampioen geweest. Verder won nummer 2 dik van nummer 1, die weer van nummer 3 won, die weer van nummer 2 won.

Team # +/+ -/-
Blijkklappers D1

4

18

14

Arcade D1

4

16

16

Gaasperdam D1

4

14

18

Kijken we alleen naar de partijen tussen de nummers 1 tot en met 3dan hadden de Blijkklappers gewonnen. 

Ons kampioenschap hebben we te danken aan onze ruime overwinningen tegen outsider Almere dat met een wisselvallig team speelde. Bij ons kwamen ze de punten brengen die ze van onze concurrenten afsnoepten. We hebben 6 spannende driesetters tegen hen gewonnen, 6 dure punten. Cruciaal ook was de winst van Barbara en Maureen tegen de sterke damesdubbel van Arcade. En natuurlijk de spannende mix van Linda en Michel in de laatste wedstrijd tegen IJmond. Het allerlaatste punt was voor Maureen en Arthur in een driesetter.

Grote dank gaat uit naar onze fantastische invallers: Rita, Inge, Andrea, Marcel W., Gilbert, Cock, Roy, Celio, Eddy en Michel. De helft van de score is aan hen te danken en dus ook het halve kampioenschap. Van ons team was Harry fulltime geblesseerd. Linda ook, op een mix na. Dennis kon maar twee wedstrijden meespelen, alles gewonnen. Arthur, Maureen en Barbara hebben alle hens aan dek gedaan en zich de sportschoenen glad gespeeld. Samen hebben ze 40% van de 49 punten bijeengesprokkeld. Volgend jaar zijn we weer van de partij.

Arthur Koks
teamcaptain Gaasperdam D1

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.