Jeugd: Verslag dag 1 Champions League

Zondag 1 februari 2009 vond de eerste dag van de Champions League 2009 plaats, wederom georganiseerd door BV Almere. Een toernooi van in totaal  4 zondagen van 10:00- 13:00 uur om het competitiespelen bij de jeugd te promoten. Een grote groep ouders en kinderen had zich om kwart voor negen bij de sporthal verzameld om in colonne naar sporthal De Toekomstgroep in Almere te rijden…

Na aankomst werden de 10 speelvelden al gauw door de ruim tachtig deelnemers, van klein tot groot en afkomstig van 6 verschillende verenigingen, in beslag genomen om alvast een shuttletje te slaan.
Onze naaste buurtvereniging, Abcoude, werd vertegenwoordigd door 2 teams, Almere zelf door 6, Arcade 2, Gaasperdam door 4 en Harderwijk en Zeeburg beide door 1 team.

Nadat er aan alle Gaasperdammers als verrassing nog een T-shirt van BV Gaasperdam werd uitgereikt, kon niets de pret meer drukken. Even voor tien uur werd er door twee trainers van Almere, Eddy Odijk en Bas van Os, een oude bekende van BV Gaasperdam, een gezamenlijke warming-up gegeven.

Na een kort welkomstwoord en uitleg van de organisatie begaven alle teams zich naar de hun aangewezen baan waar ze deze ochtend hun wedstrijden zouden spelen. Een wedstrijd bestond net als in de reguliere competitie uit: een herendubbel, een damesdubbel, herenenkel, damesenkel gevolgd door nog een herenenkel en damesenkel, en tot slot twee mixpartijen.

Tussen de wedstrijden door kon er aan een soort van spandoek worden gewerkt. Aan het eind van de 4 toernooidagen krijgen de makers van het mooiste spandoek een prijs.

Team 4, het jongste team van BV Gaasperdam, was in zijn geheel aanwezig en bestaat uit: Chayenne Doerdjan, Rosemarie Kramer, Jelani en Shani Mende Gillings, Noah Sriram en Kess van Wel. Zij moesten het opnemen tegen Almere 3, eveneens een zeer jong en geheel uit jongens bestaand team, maar wel met een aantal al zéér geroutineerde spelertjes… Pjotr, Robin, Roel en  Timo.

Vol enthousiasme begonnen de kinderen van Gaasperdam 4 aan de wedstrijden. Natuurlijk wel wat onwennig, omdat ze nog niet eerder voor punten hadden gespeeld. Het team van Almere 3 had daarvan geen last: deze jonge spelertjes trainen minstens twee- en sommige zelfs drie maal per week en dat was te zien aan hun spel. Jammer genoeg hadden de spelers van Gaasperdam 4 weinig in te brengen tegen het gewiekste spel van Almere 3.

De wedstrijduitslag 8-0 voor Almere 3. Ondanks de verliespartij hebben de Gaasperdammertjes toch veel lol gehad, onder andere met het maken van het mini spandoek, en dat is eigenlijk het belangrijkste. Dat ze daarnaast wat ervaring hebben opgedaan met teamspel is een mooie bijkomstigheid. En dat ze zich echt een team voelen, blijkt wel uit het feit dat de spelende teamleden door hun medespelers flink werden aangemoedigd. De volgende wedstrijden worden zeker met meer vertrouwen tegemoet gezien!

Uitslagen van dag 1:
Almere 2 – Gaasperdam 1: 8-0
De Guusjes (Emily, Kimberley, Selena en  Yanaika)

Abcoude 1 – Gaasperdam 2: 6-2
(Miles, Siddharta, Cindy, Lorraine en Xaviera)

Almere 1 – Gaasperdam 3: 5-3
De Gaasperkanonnen (Joram, Tom, Geeta, Mannoe en Remy)                   

Almere 3 – Gaasperdam 4: 8-0
(Jelani, Noah, Chayenne, Kess, Rosemarie en Shani)                   

Voor de totaalstand kunt u terecht op de site van BV Almere.

Corrie van Kampen
Ron Kramer

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.