Jeugd: Verslag 10de Winkeloord Jeugdtoernooi BV Gaasperdam

Net als andere jaren werd er vroegtijdig door de toernooicommissie een geschikte datum voor het jaarlijkse jeugdtoernooi geprikt. Dit keer wel heel speciaal namelijk het 10de Jeugdtoernooi. Ook dit jaar wederom gesponsord door Jachthaven en Bootverhuur Winkeloord te Vinkeveen en de stichting Sporthal Gaasperdam in Reigersbos. Er werd gekozen voor zondag 13 mei 2007, twee weken nadat het seniorentoernooi van BV Gaasperdam, het 11de d’Hersigny Invitatietoernooi, zou plaatsvinden.

Een datum die echter niet helemaal gelukkig gekozen was, bleek later. Het zeer in trek zijnde seniorentoernooi van BC Flair in Alphen aan de Rijn zou op diezelfde dag namelijk plaatsvinden, waardoor een groot deel van het kader Jeugd afwezig zou zijn. Bovendien hadden we over het hoofd gezien dat 13 mei op moederdag viel! Wat voor sommige mensen een must is.

Het was dus in eerste instantie maar afwachten hoe voorspoedig het met de inschrijvingen zou verlopen. In het begin liep dat dan ook ietwat stroef maar uiteindelijk hebben er na wat inspanningen toch 65 kinderen en 27 ‘ouders’ ingeschreven van 12 verschillende verenigingen. BV Gaasperdam spande dit keer wel de kroon met maar liefst 34 deelnemers van recreant tot competitiespeler.

Er kon worden deelgenomen aan de onderdelen enkel- en dubbelspel naast het befaamde ouder-kind onderdeel. Ook bij het ouder-kind onderdeel wordt gespeeld in verschillenden sterktes omdat ook bij de ouders wordt gekeken naar beginners, recreanten en competitiespelers. Dit alles was goed voor in totaal 172 partijen.

Er werd dus gestreden in poules die zoveel mogelijk op sterkte waren ingedeeld wat niet overal even gemakkelijk was. Gespeeld werd er volgens een aanpassing van de huidige puntentelling wat betekende 2 sets tot de 21 punten, met een verschil van 2 en een maximum tot 30 punten, volgens het rallypoint systeem. Elke set was goed voor een punt. Er kon dus in de poulewedstrijden gelijk gespeeld worden!

Onze toernooi-expert, Ginette Germs, had alles weer keurig op tijd voor elkaar gekregen en er werd afgelopen zondag na het openingswoord om ongeveer 9:00 uur van start gegaan.

Er werd begonnen met de dubbels, zodat de meeste kinderen gelijk aan de slag konden. De dubbels werden gevolgd door de eerste ronde met enkels, waarna de eerste ronde met ouder-kind wedstrijden gespeeld kon worden.

Om een uur of elf konden alle deelnemers een door Rob d’Hersigny, onze clubkledingsponsor, verzorgd hardgroen t-shirt met opdruk ophalen vanwege het 2de lustrum van het toernooi. Al snel was de hal bijna geheel gekleurd met groene sporters. Prachtig om te zien, maar wat het opsnorren van bepaalde mensen betreft een aardig zoekplaatje!

Dde hal bijna geheel gekleurd met groene sporters...

Bij het onderdeel ouder-kind, werden op verzoek wat ‘gelegenheids’ouders ingezet zoals Ginette Germs / zelfs een ouder van een op bezoek zijnde vereniging / Dion Keulen om de beurt spelend met Gabriël Wesenhagen, Wouter van Gulik met zus Nadia, Inge van Eijkelenburg met Nicolien Polichronakis, Elco de Vries met zus Fenna en Pim van der Zwet met Tabish Qureshi. Een aantal ouders zoals Roy Amanh, Bea Bartels, Léon Limonard spelen zelf geregeld bij BV Gaasperdam op hun vaste recreantenavonden hun partijtjes. Voor deze koppels dus een extra leuke ervaring om de inmiddels opgedane vaardigheden met elkaar te delen en hun krachten te kunnen meten met de tegenstanders. Dit altijd zeer geliefd onderdeel zorgde voor veel gezellige, leuke en spannende partijen.

Ook de Tombola ontbrak dit keer niet met een rubberboot en voetbaldoeltjes als trekker naast de vele andere prijzen. Het shuttle raadspelletje met een shuttlepakket als hoofdprijs hield jong en oud bezig. “Is het even, is het oneven, zit ik eronder of erboven, kan ik je omkopen met een bordje patat of een glaasje…. Je kunt het mij wel vertellen want ik raad toch niet mee”.

In de gameroom (de omgebouwde dartruimte) moesten gezelschapsspelen, van sjoelen tot origami vouwen toe de wachttijd tussen de partijen van dit 10de Jeugdtoernooi enigszins bekorten.

Hoewel er 17 jeugdspelers aan 3 onderdelen meededen, is het niemand gelukt om in alle 3 de onderdelen een prijs te winnen. Er zijn echter wel 3 jeugdspelers die 2 eerste prijzen hebben gewonnen. Dit zijn: Tabisch Qureshi en Nicolien Polichronakis (beiden van BV Gaasperdam) en Bianca Vervoort (BC Arcade). Nog een opvallende winnaar: Kevin de Waal (BC Velsen). Deze jongen van 8 wist te winnen van 2 meisjes van 10, en dat op zijn eerste toernooi!

Om ongeveer 17:45 uur kon uiteindelijk de prijsuitreiking beginnen en na afloop werd het aantal shuttles die in de 3 opbergzakken bij elkaar zaten, bekend gemaakt. Maaike Ferwerda van BV Van Zijderveld zat er met haar 560 geraden shuttles maar 3 naast het juiste aantal van 557, gevolgd door Pim van der Zwet met 561 shuttles.

Met dank aan de vrijwilligers Ferry Anholt, Thomas van Heusden, Inge van Eijkelenburg, Jelle Janzen, Truus de Vries, Pim van der Zwet, Freek Plak en alle barvrijwilligers die ondanks moederdag hun handen uit de mouwen wilden steken. Natuurlijk ook alle spelers en aanverwanten bedankt die bij de opbouw hebben geholpen en na het toernooi de zaal en kantine weer spic en span hebben achtergelaten!

De prijswinnaars kunt u hier vinden.

Namens de toernooicommissie,
Ginette Germs
Corrie van Kampen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.