Jeugd: Sinterklaas bezoekt BV Gaasperdam

Op woensdag 3 december 2003 heeft de jeugd van BV Gaasperdam bezoek gehad van Sinterklaas. De kinderen konden zich van te voren aanmelden voor deelname aan de Sinterklaasactiviteit. In totaal hadden zich 53 kinderen aangemeld:
Groep dinsdag 17.00 – 18.00 uur 24 kinderen
Groep dinsdag 18.00 – 19.30 uur 9 kinderen
Groep woensdag 17.00 – 19.00 uur 20 kinderen

De middag begon om 17:00 uur met een parcours waarop verschillende spelletjes konden worden gedaan. Om 17:50 uur werden de kinderen opgeschrikt door 3 binnenstormende en perpernotenstrooiende Pieten en niet veel later arriveerde ook Sinterklaas in de sporthal.
Nadat de kinderen hadden plaatsgenomen en Sinterklaas verwelkomden met verschillende liedjes, riep Sint achtereenvolgens Luc van Zalen en Samantha Binsma bij zich. Luc kreeg een Ajax-set en Samantha kreeg Spiral Art. Sinterklaas had ook Glitter Lijmpennen voor pechvogel Tamara van Klingeren die na uitschakeling door een polsbreuk nu vanwege ziekte niet aanwezig kon zijn. Tevens maakte Sinterklaas de prijswinnaars van de kleurenwedstrijd bekend: Merle van Dijk, Keelin Glavin en Fenna de Vries die een Domini Express Promo Set ontvingen.

Na nog een aantal liedjes aangehoord te hebben, nam de (duidelijk vermoeide) Sinterklaas afscheid van de kinderen. De Pieten bleven echter nog helpen met de verschillende spelletjes.

Tijdens het parcours kregen alle kinderen van de Pieten een zakje strooigoed en na afloop kreeg elk kind een chocoladeletter, een doosje Pringles en een klein cadeautje zoals een scheetkussen, een 10-kleuren balpen, een loopveer, stuiterballen, een stickerdoos of geurbalpennen.

Het parcours bestond uit de volgende spelletjes:
– Badminton met een net bedekt met lakens;
– Een shuttle in een korfbalmand badmintonnen;
– Badminton met 3 ballonnen vastgeknoopt aan het racket;
– Allerlei Sinterklaaspuzzels oplossen;
– Ballen door basket en korfbalmand gooien;
– Tafeltennis terwijl rond de tafeltennistafel moet worden gerend;
– Als pronkstuk: een pracht van een stormbaan.

Bij het volbrengen van de stormbaan ontvingen de kinderen een Pietendiploma: Geslaagd voor de Cursus Gaasperpiet. Groep 5 bestaande uit Catherine Liem, Lee-Wen Omar, Merel Verheij, Trishul Manna, Siloma Soemodipoero, Remi Lachmipersad en Hemant Bansie (onder begeleiding van Jeannette Verheij) maakte op de stormbaan de snelste tijd en kreeg als prijs een zak snoep.

Al met al een zeer geslaagde Sinterklaasviering die perfect was georganiseerd door de Sinterklaascommissie (Danny, Dieuwke, Nanne en Patricia) in samenwerking met de Activiteitencommissie (Corrie).

Op de middag zelf kregen zij hulp van Fred, Jan, Patricia, Dieuwke, Stephan, Elco (voor de zieke Chantal) en ouders Truus de Vries, Jeanette Verheij en Rob Binsma. Sint en Pieten waren Frank (Mulkens) en Frank (Soselisa), Ivo en Nienke. Marieke heeft geholpen met het smincken en samen met Remco met het waarnemen van de bardienst.

Iedereen nogmaals hartelijk bedankt voor de inzet!

Hans van Os
Waarnemend bestuurslid Jeugd

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.