In Memoriam: Hans van Os sr.

Dinsdag 9 maart jongstleden is Hans van Os sr., sponsor van de “Van Os”-bokaal, de 1ste prijs van de Senioren Clubkampioenschappen van BV Gaasperdam, op 74 jarige leeftijd overleden.

Hans en zijn vrouw Lia waren vanaf de opening van de Sporthal Gaasperdam zeer betrokken bij de Badminton Vereniging Gaasperdam door de badmintonactiviteiten van hun zoons Hans en Bas, dochter Sandra en vier van de vijf kleinkinderen. Bij de meeste competitiewedstrijden van hun kinderen, de Invitatietoernooien van de senioren en bij de toernooien van Marina en Hans jr. (die inmiddels in de Nationale Jeugd Selectie van de NBB zat), waren Hans sr. en Lia dan vaak aanwezig.

Ook als barvrijwilliger in de kantine van de hal kon je Hans met Lia regelmatig op de donderdagavond aantreffen. Nadat ze naar Almere waren verhuisd bleven ze de gezellige competitieavonden op de zaterdag bezoeken.

De “Van Os”-bokaal werd in 1998 voor het eerst door Hans ter beschikking gesteld en door Ina Boelai gewonnen. Daarna volgden Björn Coltof, Suzanne Mulkens, Ralph Starren, Lafina Hulshof, Björn Coltof en Korneel Duijvesteijn, die zowel in 2004 als in 2005 de bokaal won. In 2005 was het ook voorlopig de laatste keer dat deze bokaal werd uitgereikt.

Nu er weer meer competitiespelers zijn binnen de BVG worden de Clubkampioenschappen voor de senioren hopelijk dit jaar misschien weer in ere hersteld!

Wij missen Hans – met zijn vaak droge humor – nu al….

Namens het bestuur,
Frank Mulkens
secretaris

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.