Competitie: Toernooiverslag Bergen op Zoom

In het weekeinde van 17 en 18 mei 2003 is er weer een toernooi gespeeld door spelers van Gaasperdammers. Het waren er dit keer maar twee: Bas van Os en Suzanne Mulkens. De rest van de frequente toernooigangers hielden het voor gezien. Iedereen vond het te ver weg voor een toernooitje. En ver weg was het wel. Het toernooi werd gehouden in Bergen op Zoom, maar 50 km van Antwerpen af, dus ver was het!

Na anderhalf uur rijden en een beetje zoeken kwamen we dan om 9 uur ’s ochtends aan. Suzanne moest om half 10 haar eerste wedstrijd al spelen, ondanks dat ze had aangegeven uit Amsterdam te komen en liever iets later wilde beginnen… Zij speelde een WANTED-dubbel met Nadia Afif van BCR ’91. De poule werd makkelijk gewonnen en ze moest dus de volgende dag al terugkomen. Bas had echter geen dubbelpartner aangewezen gekregen en speelde dus alleen een single en de mix met Suzanne. We speelden de eerste set wel goed en wonnen met 11-8. De tweede set leek nergens op en verloren we dan ook met 3-11. Toen kwam het neer op de beslissende derde set, we gingen behoorlijk gelijk op, maar de tegenstander bleek iets meer geconcentreerd en won met 11-6.

Bas mocht daarna gaan singelen en speelde een erg goede wedstrijd, al lijken de setstanden er niet naar: 8-15 en 5-15. Hij bood behoorlijk wat tegenstand. Deze tegenstander zou later pas in de halve finale worden uitgeschakeld.

Suzanne heeft met de single de finale bereikt en gewonnen in drie sets van Elize v/h Riet (Velo). Dit was een hele prestatie, aangezien ze redelijk geblesseerd was en Elize een klasse hoger speelt dan Suzanne. Met de dubbel werd Suzanne in de halve finale uitgeschakeld.

Het was een leuk toernooi en ik denk dat ik volgend jaar weer mee doe. Het is wel een eindje rijden, maar zeker de moeite waard. Alle dubbels werden in poule gespeeld, dus je kon vaak meerdere wedstrijden spelen. Ook deden er echte toppers mee in de A: Brenda Beenhakker, Jurgen Wouters, Remco Muyris, Rachel Geertsen, Gerben Bruijstens en Tijs Creemers.

Uitslagen:
Suzanne 1e damesenkel B (11-8 / 3-11 / 13-11)
Suzanne met Nadia Afif halve finale damesdubbel B (9-11 / 5-11)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.