Competitie: Gaasperdam 2 weer niet op volle sterkte…

Ook de 5de wedstrijd kon Gaasperdam 2 niet op volle sterkte aantreden: Miranda Voorn had verplichtingen en kon niet meespelen. Gelukkig hebben we bij de dames een goede reserve aan Renie Muller. Voor haar was het ook afwachten hoe het zou gaan, want zij had al een poos geen officiele wedstrijd gespeeld. Wij waren al blij dat ze wilde en kon invallen en hadden het volste vertrouwen in haar. Vol goede moed gingen we van start tegen De Treffers. Op papier een moeilijke wedstrijd.

Als eerste begon Jeroen van Rooij aan z’n single. Na de eerste set gewonnen te hebben, trok z’n tegenstander in de tweede set aan het langste eind. Een derde set was noodzakelijk. Een spannende strijd die nog lang niet voorbij was, toen de tegenstander neerviel met het gevoel dat iemand op z’n hak stond. Een blessure was hiermee een feit en de wedstrijd werd opgegeven. De blessure was dusdanig erg, dat men naar het AMC is gegaan en alleen een operatie de achillespees nog kan redden. Het eerste punt was binnen voor Gaasperdam, maar wel op een vervelende manier.

Toen mocht Ferry Voortman aantreden. Het was geen flitsende partij: het was een wedstrijd van rondspelen en wachten op het moment dat er gescoord kon worden. Ferry beheerste dit spelletje duidelijk beter en won makkelijk.

Nu was het de beurt aan de dames. We hadden ervoor gekozen om Renie als eerste dame op te stellen, zodat ik iets meer kans had op de overwinning. Helaas voor mij had de tegenstander de dames omgedraaid en moest ik toch tegen de officiele eerste dame spelen. Maar Renie ging van start. De eerste set was het wennen om weer te spelen en was dan ook redelijk snel afgelopen in het nadeel van Renie. De tweede set ging het al stukken beter en werd het nog spannend. Helaas maar waar was de tegenstandster iets beter en de partij werd verloren.

Jeroen van Rooij en Marcel PanseNu was het de beurt aan mij: de eerste set ging voorspoedig en werd gewonnen. De tweede set zorgde ik er zelf voor dat het een moeilijke set werd door niet na te denken en alleen maar hard te slaan. Die set ging nipt verloren. Met het advies van Renie en Ferry in m’n hoofd begon ik vol goede moed aan de derde set. Ik moet zeggen dat het goed geholpen heeft en de derde set werd met 11 – 2 door mij gewonnen.

De voorsprong van 3 – 1 was een feit. Nu de dubbels. Aangezien de tijd begon te dringen, besloten we om de dubbels tegelijk te spelen. De herendubbel van Marcel Panse en Jeroen werd gewonnen. Ondertussen was de damesdubbel nog bezig. Na een spannende eerste set, die in de verlenging werd verloren, dachten we dat we de tweede set zeker kans hadden. We hadden er niet op gerekend dat de dubbel ineens niet meer zo vlotjes voor ons verliep en verloren de tweede set.

Het eerste punt voor Gaasperdam was binnen toen we aan de mixen begonnen. Maar daar waren we natuurlijk niet tevreden mee. We hadden nu de taak om 1 van de mixen te winnen om de volle winst binnen te halen. Ook deze wedstrijden speelden we tegelijk en het werden 2 gevechten. Renie en Ferry wonnen hun mix in 3 sets, dus HOERA, de winst was binnen.

Marcel en ik vonden het nodig om tot de laatste minuut de spanning erin te houden. Nadat we de eerste set nipt verloren hadden, hadden we in de tweede set een forse achterstand opgebouwd. Hiermee namen we geen genoegen en vochten ons terug om vervolgens de tweede set te winnen. Aan het begin van de derde set dachten we precies te weten hoe we moesten spelen om te winnen. Maar ook in deze set vonden we het nodig om de tegenstander een grote voorsprong te geven en gelukkig kwamen we ook in deze beslissende set terug in de wedstrijd. Nadat de tegenstander lang op 14 stond, roken Marcel en ik de overwinning. Want als de tegenstander 8 keer de kans krijgt om het af te maken en dat vervolgens niet doet, moesten de goden toch met ons zijn. En ja hoor… overwinning voor Gaasperdam (17 – 16).

De eindstand laat anders zien (6 – 2), maar het was een zwaar bevochten overwinning, waar we erg blij mee zijn.

Enne… Renie… BEDANKT VOOR HET INVALLEN!!!

Lafina Hulshof

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.